Paul Bocuse – světová legenda, kuchař s hvězdami Michelin a oslavovaný mistr „nouvelle cuisine“ zemřel v sobotu 20 ledna. Bylo mu 91 let.

 Jeho restaurace si držela více než 50 let nepřetržitě tři hvězdy Michelin. 

K úmrtí se vyjádřil i prezident Emmanuel Macron, podle nějž byl Bocuse ztělesněním francouzské kuchyně. „Jeho jméno je v rámci francouzské gastronomie synonymem velkorysosti, respektu k tradicím i jeho vynalézavosti,” uvedl Macron v tiskovém prohlášení. Bocuse údajně zemřel ve spánku ve stejné místnosti, ve které se narodil v únoru 1926 ve svém rodinném domě v Collonges-au-Mont-d’Or, severně od Lyonu. V jeho rodině se kuchařské řemeslo dědilo od 17. století a Paul Bocuse udržoval tradici. „Proto abyste se udrželi na vrcholu existuje zlaté pravidlo: a to je práce, víc práce, a ještě více práce… Pracuji, jako bych žil do sta let a užíval si života, jako kdyby každý den byl poslední.“ Řekl v rozhovoru pro list The Guardian Paul Bocuse.

Redakce Gastro&Hotel