Kuchařský tým Czech Chefs přiváží ze Singaporu bronzovou medaili.

První český soukromý kuchařský tým Czech Chefs, přiletěl ve čtvrtek 25.6.2015 ze Singaporu, kde se tentokrát pouze ve dvoučlenném soutěžním týmu ve složení Jan Davídek (Unilever Food Solutions) a Antonín Bradáč (Electrolux Professional) zúčastnil elitní mezinárodní kuchařské soutěže 16 národních týmů nazvané Angliss Culinary Professional Chefs Challenge 2015, ze které si odváží bronzovou medaili. 

Český a italský tým byly navíc jedinými evropskými kuchařskými týmy v celé soutěži. V ostré konkurenci takových elitních týmů jakými jsou  Singapore, USA, Kanada, Itálie, Japonsko, Hong Kong, Čína, Thajsko, Taiwan, Malajsie, Kambodža, Macao, Filipíny, Jižní Korea, Myanmar, získal český tým bronzovou medaili.

Soutěž se konala v hotelu Marina Mandarine v Singaporu, kde mají podobné soutěže v kuchařském umění dlouhou tradici a mimořádně velkou sledovanost.

Úkolem dvoučlenných soutěžních kuchařských týmů bylo tentokrát připravit dvouchodové menu pro čtyři osoby ze surovin, se kterými byly týmy seznámeny až 30 minut před zahájením samotné soutěže. Menu muselo být složeno z teplého předkrmu, který musel obsahovat rybu nebo mořské plody, a hlavního jídla ze surovin odtajněných těsně před soutěží.

Během prvních 15minut měli týmy povinnost vymyslet a sepsat připravované menu,

v dalších 15 minutách v rychlosti přebrat požadované suroviny dle pořekadla ,,kdo dřív přijde, ten dřív mele“, jelikož surovin bylo jen dané omezené množství, což pro týmy kolikrát znamenalo změnu složení připravovaného menu.

Ve zbylých 90 minutách musely týmy připravit a naservírovat celé menu a následně uklidit kuchyni.

Výsledky soutěže posuzovala odborná porota složená ze čtyř mezinárodních rozhodčích, která hodnotila kromě chuti také vzhled a prezentaci soutěžních menu, čistotu na pracovišti, efektivitu a techniku kuchařů, bezpečnost a hygienu, úroveň a nápaditost servírování a aranžování pokrmů na talíři a také neméně důležitou úspornost při práci se surovinami.

Tato soutěž byla dobrým přínosem pro tým Czech Chefs a zároveň skvělou prezentací dovedností českých kuchařů.

V tuto chvíli ještě není známo místo konání příštího ročníku této soutěže, ale již nyní má český tým Czech Chefs přislíbenou pozvánku a velmi dobře si uvědomuje, že opětovně získat alespoň bronzovou medaili nebude vůbec snadné.

Držte nám palce!! :-))

Redakce Gastro&Hotel