Riccardo Lucque a Ondřej Rákosník otevřeli v centru Prahy novou školu vaření LABORATORIO, Scuola di Cucina nabízející velký výběr kuchařských a sommeliérských kurzů.

Škola vaření pořádá kurzy vaření nejen pro úplné „amatéry“ a nadšence, ale i pro profesionály, kteří chtějí prohloubit a zdokonalit své dovednosti.

Kurzy pořádáme v novém ateliéru LABORATORIO, SCUOLA DI CUCINA v Krocínově ulici 333/3 na Praze 1. Špičkově vybavený prostor je rozdělen na dvě části; v přízemní se nachází komfortně zařízené kuchyňské studio, které pojme až 16 účastníků kurzu, a společenská místnost určená pro ochutnávku pokrmů, školení a relaxaci. Ve sklepních prostorech najdete vinotéku, jež se stala ideálním místem pro konání kurzů o víně a vinných degustacích. Celý prostor nebo jen část si můžete také pronajmout za účelem netradičního večírku, teambuildingu či servírované večeře s ochutnávkou vín.

Chtěli jsme vytvořit nejen kuchařskou školu, ale i místo vhodné pro sociální interakce pro naše klienty a partnery, kde se budou rádi potkávat a vracet, aby poznávali nové obchodní partnery a získali další příležitosti“, upřesnil majitel a italský šéfkuchař Riccardo Lucque.

LABORATORIO jako první v České republice nabízí unikátní koncept kuchařského kurzu Lunch & Run a Cook & Dine. V kurzu Lunch & Run, který trvá 45 minut, si můžete během polední pauzy uvařit „rychlý“ oběd netradiční formou. Jeho účastníci se naučí vařit jednoduchá a chutná jídla v uvolněné atmosféře domácího prostředí kuchařského studia. Připravený pokrm si mohou na místě sníst či nechat zabalit s sebou. Kurzy Lunch & Run se konají každý všední den vyjma pondělí od 12:00 do 14:00 hodin. Cena kurzu: 1 chod / 395 Kč, 2 chody / 545 Kč.

Sestrou tohoto konceptu na páteční a sobotní večery je kurz Cook & Dine aneb tak trochu jiná večeře. Účastníci mají možnost pozvat své přátele na večeři a připravit si sami tříchodové menu pod vedením profesionálního lektora. Mohou se tak stát šéfkuchaři svého vlastního večírku. Kurzy nabízíme pouze v pátek a v sobotu od 19.00 do 22.00 hodin na základě rezervací. Cena kurzu je 950 Kč, není v ní zahrnuta konzumace nápojů.

Šéfkuchařem Laboratoria je Radim Gerlich spolupracující s Riccardem po dobu několika let. Zkušenosti sbíral v restauraci Aromi a následně byl šéfkuchařem obchodu & bistro La Bottega di Finestra. Velmi oblíbené kurzy Perfect Dinner vedou i šéfkuchaři sesterských restaurací Aromi – Radek Hasman, La Finestra – Tomáš Černý, a obchodů La Bottega di Aromi – Andrea Crippa a La Bottega di Finestra – Jan Suchomel. Perfect Dinner jsou 3,5 hodinové podvečerní kurzy na různá témata, kdy se účastníci naučí připravit čtyřchodové menu. Během každého kurzu je přítomen sommeliér, který k chystanému menu doporučí vhodně vybraná vína. Cena kurzu je 3 250Kč.

Technické vybavení kuchařské školy zajistili dlouhodobí partneři Riccarda Lucqueho, a to společnosti De´Longhi a Kenwood, které prostor vybavily kuchyňskými roboty, tyčovými mixéry a kávovary. Novým partnerem školy vaření se stala společnost Electrolux – Domácí spotřebiče CZ, která dodala top modely vestavných spotřebičů značky AEG, a to parní trouby a indukční varné desky, na nichž probíhá samotná „výuka“. Vybavení školy doplnila volně stojícími chladničkami AEG. Výzdobu kuchařské školy připravil dekoratér Mario Wild ze studia Mario Wild Flowers.