Kurzy pro jednotlivce, skupiny i jako narozeninový dárek

V;Lokále U Bílé kuželky (http://lokal-ubilekuzelky.ambi.cz/cz//) právě začínají kurzy čepování piva pro veřejnost. Kurzy vede Lukáš Svoboda, mistr světa v;čepování piva 2010, a další zkušení výčepní restaurací Lokál. Účastníci se naučí všechny styly čepování – od hladinky po „čochtana“. Chybět nebude ani výklad o historii a tradici vaření piva v;českých zemích.

Kurzy čepování v;Lokále U Bílé kuželky jsou určeny všem, kdo se zajímají o pivo, jeho historii
i výrobu a chtějí se ho naučit sami čepovat. Dozvědí se, co vše ovlivňuje výslednou chuť piva,
a pod dohledem zkušeného výčepního si vlastnoručně vyzkoušejí čepování. Přihlásit se mohou jednotlivci i skupiny, je připraven také speciální kurz jako nevšední narozeninový dárek.

Základním kurzem, určeným pro jednotlivce i skupiny, je Čepování s;Lukášem Svobodou. Zahrnuje teorii výroby a historii piva, párování piva a jídla, ukázky různých stylů čepování, míchání pivních drinků, a samozřejmě praxi za výčepem. Koná se vždy od 12 do 18 hodin, pokud se přihlásí minimálně čtyři zájemci. Horní hranice je osm účastníků, aby se Lukáš Svoboda mohl všem profesionálně věnovat. Termíny kurzů najdete v;přihlášce na webových stránkách restaurací Lokál v;záložce Škola čepování. Každý z;účastníků si odnese na památku studijní příručku Čepujeme s;Lukášem Svobodou aneb Jak na hladinku a dárek od restaurace Lokál. Šestihodinový kurz stojí 3200 Kč na osobu.

Specialitou je kurz narozeninového čepování – stačí zakoupit poukázku na narozeninové čepování, která oslavenci zajistí dvě hodiny výuky s výčepním mistrem, hodinu seznamování s;technologií a pivním hospodářstvím a nakonec dvě hodiny praxe čepování za výčepem. Za běžného provozu restaurace se oslavenec naučí čepovat různé styly (hladinku, šnyt, mlíko
a čochtana) a správně pivo servírovat. Na vlastní kůži tak pozná, jaké to je být výčepákem. V ceně kurzu je také dvacet velkých piv (hladinek). Narozeninovou poukázku v hodnotě 2500 Kč si lze objednat na e-mailu kuzelka@ambi.cz anebo ji zakoupit v restauracích Lokál.

Pro větší skupiny je určen kurz Pivní týmování. Cílem není bezchybně ovládnout umění čepování piva, ale odreagovat se s;partou přátel nebo kolegů – proto záleží na každém ze zúčastněných, zda se bude chtít postavit za pípu, nebo zůstane u ochutnávání. Kurz vede profesionální mistr výčepní. Cena je individuální, v;závislosti na konkrétním programu kurzu a počtu účastníků. Mimopražským zájemcům nabízíme ubytování přímo v;domě, k;dispozici jsou pokoje i apartmány. Podrobnosti
o ubytování a historii domu od barokního stavitele Kryštof Dientzenhofera najdete na www.lokalinn.cz.

Objednávky a registrace účastníků budou probíhat elektronicky. Restaurace Lokál mají webové stránky, kde je Škole čepování věnována samostatná záložka – viz www.lokal.cz.

;

Redakce Gastro&Hotel