Sisig se stane příštím velkým trendem

autor: | Zář 21, 2017 | Nezařazené | 0 komentářů

„Sisig si získá srdce a mysl celého světa,“ uvedl šéfkuchař a televizní „star“ Anthony Bourdain v televizním rozhovoru. Podle něho pokrm přivede gastronomické nadšence k hlubšímu zájmu o filipínské pokrmy.

Ale co je to sisig?

Talíř Filipínci milovaného jídla. Kulinářská bomba, vytvořená z vepřového masa, rýže a vajec. Přesněji: haše z vepřových líček, oušek a rypáčku. Vše se pokrájí na kostky, vaří, griluje, smaží se to a servíruje velmi horké se syrovým vejcem navrch. Obvykle se servíruje s česnekovou rýží jako snack k popíjení. Poté, co se boj s obrovským množstvím potravinového odpadu stal na Filipínách součástí celospolečenského úsilí, má propagace sisigu jako budoucího trendu šanci. Například Američané vyhodí do odpadu téměř polovinu dokonale připravených jídel. Sisig je založený na tom, že kuchyňsky zpracovat lze každou část vepře. Na Filipínách vznikl sisig kdysi po příchodu Američanů, kteří vyhazovali pro ně nepotřebné kousky vepřového. Filipíncům to přišlo jako plýtvání a vznikl sisig.