Sendvič s kuřecím masem

autor: | Říj 15, 2013 | Recepty

Recepty, které z nových Knorr Essence exkluzivně připravili kuchaři z Kuchařského studia Unilever Food Solutions

10 porcí

Suroviny:

  • 10 ks 90-100 g Ciabatta
  • 150 g Hellmann’s majonéza Delicate
  • 15 ml Knorr Essence kuřecí bujón
  • 400 g Slanina anglická
  • 300 g Rajčata
  • 150 g Sýr Gouda
  • 1 ks Avokádo
  • 150 g Červená cibule
  • 50 g Salát (Lollo Bionda)
  • 1000 g Kuřecí prsa
  • Sůl
  • 50 ml Olivový olej

Postup:

Kuřecí prsa očistíme, osolíme, potřeme olivovým olejem a na grilu nebo na grilovací pánvi ogrilujme z obou stran, dáme dopéct do konvektomatu nebo pod salamandr. Do majonézy zamícháme Knorr Essenci a dáme do lednice. Slaninu vložíme pod gril vypéct do křupava. Na opečená kuřecí prsa položíme plátky slaniny a sýra a necháme zapéct. Ciabattu prokrojíme, na sucho otoustujeme a obě strany ciabatty natřeme ochucenou majonézou. Na spodní díl vložíme listy salátu, plátky rajčat a na kolečka nakrájenou červenou cibuli. Pak položíme zapečené kuřecí prso se slaninou a sýrem. Vrch poklademe plátky avokáda a přiklopíme. Tip na přílohu: domací hranolky nebo čerstvý zeleninový salát.