Leonardo Di Clemente působí jako šéfkuchař v hotelu Four Seasons Prague a restauraci CottoCrudo od října 2015. V průběhu těchto prvních měsíců vytvořil řadu jedinečných pokrmů založených na tradiční italské kuchyni a svých dlouholetých zkušenostech z gastronomického prostředí Itálie, Švýcarska, Velké Británie a Japonska. Nové lahůdky nyní obohacují menu restaurace CottoCrudo.

Italský rodák s bohatými zkušenostmi z různých koutů světa vytvořil nové speciality v restauraci CottoCrudo.

Di Clemente pochází z italské farmářské rodiny. Vyrůstal tak v prostředí, kde se kladl důraz na čerstvé, kvalitní suroviny a tradiční způsob přípravy pokrmů. Tyto základní hodnoty vyznává a drží se jich v průběhu celé své profesní kariéry a obohacuje je o nové kulinářské trendy, které se v oblasti gastronomie objevují.

„Rád vytvářím pokrmy založené na tradičních lokálních surovinách, kterým dávám středomořský nádech. Důležitou součástí mého menu jsou ryby a jejich příprava, pro kterou čerpám inspiraci ze svého pětiletého působení v Japonsku. Zaměřuji se také na crudo „syrovou“ část restaurace CottoCrudo, kde uplatňuji techniky práce se syrovými rybami,“ říká Di Clemente.

Nabídku restaurace Di Clemente doplnil o řadu jedinečných pokrmů, jako jsou například červené krevety s kapustou, parmezánem a lískovými ořechy; halibut s  lilkovým kaviárem, grapefruitem a liči nebo mušle sv. Jakuba s artyčoky, Umeboshi a vanilkovou majonézou v crudo části, tataki carpaccio z pražmy s lososovým kaviárem, slaninou a mandarinkovým olejem; zastřené vejce Onsen se smetanovým bramborovým krémem, černými lanýži a hříbky a pralinky z kozího sýra s hříbky, růžičkovou kapustou a křenem mezi předkrmy a konfitované kachní raviolo v celerovo-kardamonové omáčce s rozinkovým ragú a lískovými oříšky; šafránové risotto s pečeným mořským vlkem, buvolí mozzarellou a hráškovým pyré; pečená vepřová kotleta s lanýžovými bramborami, celerovým dauphinoise, houbami a parmazánovou omáčkou nebo pečený mořský vlk mezi hlavními chody.

René Beauchamp, generální ředitel hotelu Four Seasons Prague říká: „Leonardo přinesl novou energii do restaurace CottoCrudo. Prolínáním tradiční italské kuchyně a inovativního přístupu k přípravě pokrmů posune koncept restaurace k novým obzorům a hostům nabídne jedinečné kulinářské zážitky.“

 CottoCrudo, moderní italská restaurace, bar a lounge, se pyšní lákavou nabídkou italských a středomořských pokrmů včetně obsáhlého vinného lístku s více než 300 druhy vína. Ve vkusné restauraci v centru města si hosté mohou vychutnat tradiční italské pokrmy s nádechem moderní kuchyně, které připravuje šéfkuchař Leonardo Di Clemente a jeho tým.

www.cottocrudo.cz

Facebook: www.facebook.com/cottocrudo

Redakce Gastro&Hotel