Při čištění a dezinfikování dodržujte těchto 7 bodů:

Z čištěného povrchu odstraňte hrubé nečistoty

 Povrch postříkejte odmašťovacím prostředkem

  • Dezinfekční prostředky působí s vyšší účinností, pokud jsou čištěné plochy předem zbaveny mastnoty.
  • Na méně znečištěné povrchy lze použít čisticí prostředek s dezinfekčním účinkem.
  • I při použití tohoto kombinovaného čisticího prostředku je třeba z povrchu odstranit hrubé nečistoty.

Proveďte opláchnutí pitnou vodou

  • Zbytky čisticích a dezinfekčních prostředků nesmějí přijít do přímého styku s potravinami.
  • Opláchnutí pitnou vodou je nezbytné podle legislativních požadavků a k odstranění chemického nebezpečí.

Povrch postříkejte dezinfekčním prostředkem

Nechte působit po dobu doporučenou výrobcem

  • Doporučená doba působení od výrobce je minimální doba, po kterou musí dezinfekce působit na bakterie, aby je usmrtila.
  • Ředění dezinfekčního prostředku se také musí řídit údaji od výrobce nebo pokyny pro použití.
  • Důležitá je i teplota vody použité k ředění dezinfekčního prostředku. Čím je teplota vody nižší, tím delší musí být doba působení dezinfekce na bakterie.

Znovu proveďte opláchnutí pitnou vodou

  • I zde je oplach pitnou vodou velmi důležitý!

Čištěný povrch nechte zaschnout

  • Pokud byste otřeli povrch utěrkou, mohli byste znovu tento povrch kontaminovat.

Redakce Gastro&Hotel