Leporelo+ restaurant navazuje na okřídlené zážitky z října loňského roku, kdy hostům poprvé nabízel hmyzí hody a ve dnech 1. a 2. března 2012 nabízí akci nazvanou S hmyzem v kuchyni II. Pro tuto příležitost gastronomický průkopník Petr Ocknecht vytvořil zcela unikátní koncept, který se v naší republice realizuje zcela poprvé a připravuje limitovaný počet deseti kusů grilovaných baby štírů s kuskusem a červenou řepou.

Šéfkuchař rustikální restaurace v Domě umění města Brna je spoluautor kuchařky Kuchyně hmyzem zpestřená a také jediný kuchař v republice, který se ve spolupráci s MZLU učí a předvádí o Entomofágii. Pro zvědavé návštěvníky Petr Ocknecht připravil také speciální degustační menu za přijatelných 299 Kč, které obsahuje tři chody počínaje předkrmem například v podobě Cvrčků na domácím másle s trikolorou z bio Quiona, hlavní chod i dezert prokládaný karamelizovaným hmyzem. O restauraci Leporelo+ Restaurace Leporelo+ pod vedením Milana Dvořáčka, je součástí konceptu spojení restaurantu, kavárny a designshopu.

Svou polohou v centru Brna, v Domě umění tvoří jedinečný zážitek z kombinace umění a gastronomie. Cena pokrmů je navíc v úrovni, která milovníky kvalitní gastronomie jistě příjemně překvapí. Nachází se uprostřed městské zeleně – parku Koliště. Kuchyň restaurace se zaměřuje na mezinárodní pokrmy, připravované zásadně z čerstvých surovin, což vysvětluje interaktivní koncept sdílení denní nabídky prostřednictvím personálu a médií.

Aktuální menu, které se denně mění, je příznivcům restaurantu dostupné na webu a facebooku Leporelo+. Autorkou návrhu interiéru restaurantu je architektka Nicol Gale, která ve spolupráci s dalšími významnými umělci a Domem umění vytvořila prostor, který podepisuje kvalitním designem a moderním uměním.

Menu S hmyzem v kuchyni II.:

Předkrm I. – cvrčci na domácím másle s trikolorou z bio quiona

Předkrm II. – sarančata, risotto s čerstvými bylinkami

Předkrm III. – zophopas na čerstvém chilli a hrubozrnné mořské soli

Hlavní chod – hmyzí curry

Dezert – mrkvový řez s mascarpone tvarohem prokládaný karamelizovaným hmyzem

Speciální nabídka nabízená poprvé v České restauraci – Grilovaný baby štír na kuskusu s červenou řepou.;