Čerstvý držitel michelinské hvězdy pan Roman Paulus, šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron, hostil dne 3. dubna 2012 již 9. neformální setkání předních šéfkuchařů působících v;České republice. Více než 40 šéfkuchařů z;nejvyhlášenějších hotelů a restaurací ČR přijalo pozvání na přátelskou snídani, organizovanou pod záštitou pana Miroslava Kubece, šéfkuchaře pražského hotelu InterContinental, a ve spolupráci s výrobcem prémiových porcovaných káv společností Nespresso. Snídaně se tentokrát nesla v;duchu kvalitních českých BIO produktů.

;

Oceněný Roman Paulus představil kolegům své pojetí špičkové gastronomie. Poodhalil nelehkou a dlouhou cestu k;úspěchu, kterou staví mj. na vysoce kvalitních čerstvých surovinách v;BIO kvalitě od vybraných českých farmářů. „Jako své hosty jsem dnes zvolil a oslovil biofarmu z;Vysočiny (Ecoproduct, s. r. o.), biostatek Tilia a kozí farmu v;Ratibořicích. Mám s;nimi velmi dobré zkušenosti a poskytují nám výrobky špičkové kvality,“ vysvětluje Roma Paulus.

;

Pan Zbyněk Pípal, zástupce biofarmy z;Vysočiny, představil maso v;bio kvalitě, které pochází výhradně z;ekologických chovů speciálních masných plemen, a také technologii zpracování masa z;mladých býků a jalovic do stáří cca 26 měsíců. Hosté ochutnali pochoutky připravené přímo z;vyzrálého bio hovězího masa, ale i nezapomenutelné klobásy a salámy v;bio kvalitě.

Svoji pozornost si získal i biostatek Tilia a paní Mgr. Jana Vaníčková se svým neopakovatelným bio žitným chlebem připravovaným z;domácího kvásku a žita ručně mletého na kamenném mlýnu. Zaujaly také jedinečné ovocné džemy v;netradičních chutích. Z;vlastních sadů si sklízí maliny, jeřabiny, plody muchovníku a aronie či rebarboru, které jsou chuťovým základem bio džemů. Kozí farma Dvůr Ratibořice specializující se na produkci a prodej kozích výrobků obohatila chuťové pohárky účastníků o širokou škálu kozích mlék, čerstvých sýrů či tvarohových krémů v;nejvyšší kvalitě. Všichni zástupci biofarem se podělili o své zkušenosti z ekologického zemědělství. Výsledky jejich práce potvrzují, že pokud se práce dělá srdcem, přináší výsledky.

;

Roman Paulus dodává: „Potěšilo mě, že jsem dostal příležitost pozvat kolegy k;nám do restaurace. O to větší radost mi udělali kolegové, kteří přede mnou právě v;Radissonu pracovali a moje pozvání přijali.“

;