Prvotřídní kvalita a čerstvost ingrediencí, skvělá chuť jídel, přívětivá atmosféra, individuální přístup, vše 100 % domácí… Tahle stručná charakteristika vystihuje podstatu úspěchu rodinného bistra Sweet & Pepper DAYS v Anglické 19 na Vinohradech, které každý den nabízí jídla do ruky či na vidličku: vaječné snídaně, polévky, sendviče, burgery, hot dogy, pasty a mnoho dalších sladkých i slaných domácích dobrot, jak ostatně předznamenává název bistra.

Jídlo si zákazníci mohou odnést i s sebou, v úhledné, 100 % recyklovatelné krabičce, aniž by zaplatili cokoliv navíc. Denní menu, zahrnující vše od snídaně přes svačinu, oběd i večeři, je inspirováno tradičními rodinnými recepty, mezinárodní kuchyní a samozřejmě aktuální sezónou. Co takhle vyzkoušet například na přípravu velmi jednoduché sázené vejce s grilovanou slaninou a opečeným toastem nebo vinnou polévku s bílou treskou?

Sázené vejce s grilovanou slaninou a opečeným toastem

Suroviny:

2 vejce

2 plátky anglické slaniny

1 toast

sůl, pepř

lžíce másla

hladkolistá petržel

Postup:

Na pánvičce rozpustíme máslo a rozklepneme vejce. Smažíme cca 4 min, mezitím předehřejeme troubu (horkovzdušnou) na 220°C, plech vyložíme pečicím papírem, který poklademe plátky slaniny. Přibližně 6 minut necháme nasucho grilovat, dokud slanina nebude „do křupava“. Na pánvičce nasucho opečeme toast a potřeme přepuštěným máslem. Volská oka dochutíme hrubou solí a čerstvě namletým černým pepřem a ozdobíme nasekanou hladkolistou petrželí.

Recept na vinnou polévku s bílou treskou (6 porcí)

Suroviny:

150 g slaniny na kostičky

1 cibule na kostičky

1 pórek na kolečka

2 stroužky česneku

4 lžíce hladké mouky

1 a 1/2 lžičky čerstvého tymiánu

1 bobkový list

1 šálek bílého suchého vína

700 g brambor na kostky

2 šálky mléka

1 šálek 33% smetany

sůl

bílý pepř

6 šálků rybího vývaru

700 g bílé tresky

snítka hladkolisté petržele

olivový olej extra virgin na smažení tresky

Postup:

V hrnci osmahneme slaninu a přidáme cibuli, pórek, restujeme 4-6 min. Přidáme česnek nasekaný na plátky, mouku a tymián, restujeme, dokud mouka nezezlátne. Přidáme víno, vývar, bobkový list a brambory. Přivedeme k varu a zmírníme oheň, vaříme 20-30 min, přilijeme smetanu a mléko, vaříme dalších 10 min. Dochutíme solí a bílým pepřem. Tresku nakrájíme na kostky a restujeme pár minut na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Na talíři polévku ozdobíme orestovanou treskou a nasekanou petrželí.

Sweet & Pepper Days – Anglická 19, Praha 2 – Vinohrady 

Otevírací doba: 

PO – ÚT 10:00 – 19:00 

ST – PÁ 9:00 – 22:00 

SO – 9:30 – 22:00

www.facebook.com/SweetPepperDays

 

Redakce Gastro&Hotel