4 až 6 porcí
Ingredience:
- 500 g kuřecího masa a kostí
- 1 mrkev, petržel
- ¼ menší bulvy celeru
- 1,5 l studené vody
- 4 kuličky celého černého pepře
- 2 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 1 střední cibule ve slupce
- Snítka petržele
- Pro dokončení snítka čerstvého kopru a lžíce másla
Postup:
Kuřecí maso a kosti důkladně opečeme v troubě na 160 °C, 20 minut. Vložíme společně s očištěnou mrkví, petrželí a celerem do hrnce, zalijeme studenou vodou. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, cibuli ve slupce a snítku zelené plocholisté petržele. Vaříme velmi mírným varem takzvaně táhnutím alespoň 4 hodiny i více. Po scezení vývaru obereme maso, které společně se zeleninou překrájíme a vložíme do vývaru, poté vývar dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Čerstvý kopr překrájíme na menší, velmi krátce orestujeme na rozpuštěném másle a vložíme do polévky. Takto připravenou polévku můžeme podávat i s domácími nudlemi. Dobrou chuť!