4 až 6 porcí

Ingredience:

  • 500 g kuřecího masa a kostí
  • 1 mrkev, petržel
  • ¼ menší bulvy celeru
  • 1,5 l studené vody
  • 4 kuličky celého černého pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 bobkový list
  • 1 střední cibule ve slupce
  • Snítka petržele
  • Pro dokončení snítka čerstvého kopru a lžíce másla

Postup:

Kuřecí maso a kosti důkladně opečeme v troubě na 160 °C, 20 minut. Vložíme společně s očištěnou mrkví, petrželí a celerem do hrnce, zalijeme studenou vodou. Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, cibuli ve slupce a snítku zelené plocholisté petržele. Vaříme velmi mírným varem takzvaně táhnutím alespoň 4 hodiny i více. Po scezení vývaru obereme maso, které společně se zeleninou překrájíme a vložíme do vývaru, poté vývar dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Čerstvý kopr překrájíme na menší, velmi krátce orestujeme na rozpuštěném másle a vložíme do polévky. Takto připravenou polévku můžeme podávat i s domácími nudlemi. Dobrou chuť!

Redakce Gastro&Hotel