Vyzkoušejte recepty se Spak Master Ketchupy

Pikantní hot dogy

Na čtyři porce budete potřebovat:

Spak hot dogs

  • 4 rohlíky nebo menší bagetky na hot dogy
  • 4 párky
  • rukolu
  • 2 cibule
  • papričky jalapeño
  • hořčici
  • Spak Master Ketchup Jalapeño

 

Párky osmahneme na másle nebo opečeme na grilu. Předem vyhřátý rohlík vymažeme hořčicí, naplníme ho rukolou a na ni vložíme hotový párek. Cibuli nakrájíme na měsíčky a osmahneme, přidáme najemno nakrájené jalapeño papričky. Směs nasypeme na párek a na závěr dochutíme ketchupem Spak Master Jalapeño.

Batátové hranolky se sýrem čedar

Spak recepty

Na dvě porce budete potřebovat:

  • 2 střední batáty
  • 100 g nastrouhaného čedaru
  • olivový olej
  • sůl
  • Spak Master Ketchup

 

Batáty opláchněte. Neoloupané je nakrájejte na tenké hranolky. Pokapejte je olivovým olejem, lehce osolte a pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů zhruba 30–40 minut, dokud jim nezačnou tmavnout okraje. Během pečení je občas promíchejte. Pár minut před koncem posypte hranolky nastrouhaným čedarem a nechte ještě pár minut dopéct, dokud se sýr lehce nerozteče. Podávejte s lahodným ketchupem Spak Master.

Italská pizza

Spak pizza

Na dvě porce budete potřebovat:

  • Spak Master Ketchup Se sušenými rajčaty
  • 1 balení těsta na pizzu
  • chorizo
  • pancettu
  • mozzarellu
  • čerstvou bazalku

 

Rozpalte troubu na maximální teplotu. Rozprostřete těsto na plech a potřete je dostatečně silnou vrstvou ketchupu Spak Master Se sušenými rajčaty. Na něj rozložte chorizo, pancettu a na kousky natrhanou mozzarellu. Když je trouba dostatečně nahřátá, dejte pizzu péct zhruba na 10 až 15 minut, až bude těsto dozlatova. Přidejte čerstvou bazalku a můžete podávat.

 

Lahodné masové koule

Na dvě porce masových koulí:

  • 300 g mletého vepřového masa
  • lžičku soli
  • lžičku pepře
  • tři lžíce strouhanky
  • stroužek česneku
  • 2 vejce
  • svazek petrželky
  • chilli
  • 1 cibuli

 

Na podávání:

  • Spak Master Ketchup Se sušenými rajčaty
  • najemno nakrájenou cibuli

 

Připravte si všechny ingredience – stroužek česneku nakrájejte najemno, rozklepněte vejce, otrhejte lístky petržele, které také nakrájejte na menší kousky, a i cibuli si připravte najemno nakrájenou. Ve větší misce důkladně promíchejte všechny suroviny s mletým masem a strouhankou, aby vznikla jemná hmota. Vypracujte z ní kuličky a pomalu je opékejte na pánvi. Až budou hotové, napíchněte je na bambusové špejle, dozdobte ketchupem Spak Master Se sušenými rajčaty a posypejte najemno nakrájenou cibulí.

Redakce Gastro&Hotel