Pokud rádi vaříte a zároveň milujete mořské plody, určitě byste měli vyzkoušet recept na paellu od kulinářské školy Chefparade!

Ingredience:

20 dkg kulatozrnné evropské rýže
20 dkg filé z mořské ryby
8 ks černých mušlí
4 ks kraba
20 dkg směsi mořských plodů
1 velká červená cibule
4 stroužky česneku
1 červená paprika
15 dkg hrášku
2-3 rajčata
5 dcl zeleninového vývaru
1 lžička soli, pepře, kurkumy
špetka šafránu
olivový olej

Postup:

Po celou dobu budeme pracovat na slabém ohni. Na velké ploché pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm na kostky nakrájenou cibuli. Česnek, papriku a rajčata nakrájíme na kostky. Zeleninu přisypeme k cibuli a posypeme kurkumou. Osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka. Potom přimýcháme hrášek a přidáme I rýži. Tu zalijeme vývarem. Záleží na rýži, kolik ho bude potřeba přidat. Proto ho přiléváme pomalu a postupně. Občas promícháme. Vývar se bude neustále odpařovat. Vaříme cca 15-20 minut.

Šafrán namočíme do trochy mléka a potom přidáme do pánve.

Když je rýže téměř hotová, přidáme na kousky nakrájené file, mořské plody, kraba a mušle. Dochutíme a 4-5- minut necháme na ohni, dokud rýže nevstřebá veškerou vlhkost a dokud se ryba neuvaří. Pak odstraníme z ohně, přikryjeme a necháme stat asi 10 minut.

 

Redakce Gastro&Hotel