Ingredience (pro 2 ̶ 4 osoby):

  • italská pasírovaná rajčata cca 150 – 200 g nebo plechovka loupaných
  • 1 ̶ 2 konzervy bílých fazolí
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • cibule, oloupaná
  • 1 stroužek česneku, oloupaný
  • malé těstoviny do polévky
  • bílý italský chléb
  • strouhaný parmezán

Postup:

Vezmeme si střední hrnec a nalijeme do něj fazole (i s nálevem). Fazole pokapeme trochou olivového oleje, opepříme a osolíme, dáme vařit na mírný oheň na asi 5 min., mícháme. Přidáme pasírovaná rajčata. Necháme bublat na mírném ohni cca 15 min. Hrnec dolijeme horkou vodou. Do polévky vložíme celou cibuli a česnek. Polévka se vaří asi další 1 hodinu (jedině tak dostane to správné aroma a rajčatovou chuť). Dochutíme solí a pepřem. Do hotové polévky dáme ještě vařit těstoviny, jakmile jsou „al dente“, oheň vypneme a můžeme podávat posypané strouhaným sýrem s bílým italským chlebem.

Více italských receptů na www.ilove-italy.cz

Redakce Gastro&Hotel