Dnes byla slavnostně otevřena Radegastovna Perón, restaurace „zasvěcená“ pohanskému bohu Radegastovi a stejnojmenné pivní značce. V centru Smíchova vznikla zcela nová a originální restaurace, která nabízí pro Prahu méně obvyklou, o to atraktivnější, značku piva. Kompletní a náročná rekonstrukce rozsáhlých prostor trvala téměř jeden a půl roku. Nejnáročnější byla revitalizace sklepních prostor. Výsledkem je atraktivní místo ve dvou podlažích pro 200 hostů.

„Radegast je vynikající pivo. Poctivé, správně hořké, pro opravdové chlapy. A v Praze chybí,“ vysvětluje své rozhodnutí vsadit na Radegast provozovatel pan Jiří Zeman a dodává: „Navíc pocházím ze severní Moravy, z místa pod Beskydami, tam, kde se toto pivo vaří.“
Jiří Zeman je hostinský tělem i duší. Podnikání v gastronomii se věnuje již téměř 20 let a zkušenosti získával nejen doma na Moravě, ale i v zahraničí, zejména v Rakousku. Nyní předává své zkušenosti synovi Ondřejovi, který představuje novou nastupující generaci hostinských.
„Otevřením nové Radegastovny jsme splnili přání mnohých Moravanů žijících nebo studujících v Praze. Věřím, že se brzy stane vyhledávaným místem všech milovníků správně hořkého piva.“ dodal Karel Kraus manažer marketingu společnosti Plzeňský Prazdroj.
Na čepu je světlý výčepní Radegast Original a ležák Radegast Premium. Nechybí plzeňský ležák Pilsner Urquell, čepované nealkoholické pivo Birell a Velkopopovický Kozel Černý.
Vedle piva bude Radegastovna beze sporu oblíbená i pro svoji poctivou kuchyni. Na jídelním lístku samozřejmě najdete českou klasiku, pochoutky k pivu ale také lašské a valašské speciality nejen z jehněčího či pravou zelňačku. Příjemné překvapení může přinést i několik jídel rakouské kuchyně. To souvisí s předchozí praxí šéfkuchaře u našich jižních sousedů. V nabídce nechybí polední menu.

Přístup ke gastronomii ze strany šéfkuchaře dokládá i pečlivý výběr surovin, obzvláště masa a uzenin od drobných soukromých dodavatelů.

Pravé pivo pro pravé chlapy v pravé hospodě. V Radegastovně.
Koncept Radegastoven rozvíjí spojení piva Radegast s pohanským bohem slunce, úrody a hojnosti. Hned u vstupu dýchne na každého hosta originální atmosféra „pravé hospody pro pravé chlapy“, což dokazují masivní dřevěné stoly, jednoduše zdobené žíhaným plechem symbolizující oheň, dřevěné obložení, prostý kámen ve zdech či symbolicky zaseknutá sekyra do dveří nahrazující kliku. Přímo nad výčepem pak najdete i posvátný kruh, který jako dokonalý tvar symbolizuje slunce.

Redakce Gastro&Hotel