V létě byla otevřena v Londýně restaurace The Bunyadi (v hindštině znamená přirozený, základní, přírodní), která kromě speciálního gastronomického konceptu, zahrnula další rozměr  ̶  hosté jedí a pijí nazí. Sedí se na jednoduchých dřevěných židlích, a i celý interiér je vybaven dřevěným nábytkem, v jídelním lístku jsou pokrmy ze zdravých a čerstvých surovin, nesvítí žádná elektrická světla, smartphony nejsou povolené. Přestože už samotná myšlenka mnoho konzervativních lidí pohoršila, na čekací listině bylo již před otevřením podniku 25 000 rezervací.

Zakladatel restaurace říká, že se jedná o jakýsi sociální experiment. Konzumaci bez oblečení chápe jako akt vzpoury v moderní společnosti, která za „přirozenost“ považuje jiné věci než vlastně přirozenou nahotu. Po příchodu do restaurace zamíří hosté rovnou do šaten, kde ve skříňkách zanechají své oblečení a šperky. Hygiena je zajištěna jednorázovými sedáky.

V restauraci samotné se podává raw strava a také maso připravené nad ohněm, vše se servíruje na ručně vyrobeném hliněném nádobí. Plasty a kovy jsou zakázány.

Kuchaři jsou z hygienických důvodů při přípravě jídla oblečeni. Číšníci mají zakrytá jen „inkriminovaná“ místa na těle. Stoly jsou nastaveny tak, že každá skupina je opticky oddělena  bambusem, svítí se svíčkami, takže u jiných stolů může host zahlédnout maximálně něčí záda nebo siluetu. A focení je přísně zakázáno.

Redakce Gastro&Hotel