
Je tady únor a s ním první číslo letošního ročníku našeho časopisu Gastro & Hotel profi revue. Vycházíme 15. února, ale již nyní Vám dáme nahlédnout pod pokličky v naší kuchyni. Berte editorial naší šéfredaktorky jako krátkou ochutnávku, co na Vás čeká.
Editorial
na konci starého roku je už tradicí přát vše nejlepší do roku nového. Já si dovoluji popřát Vám pevné zdraví, hodně spokojenosti, pohody a úspěchů i o pár týdnů později, s prvním letošním editorialem. A jak už to tak bývá, s novým rokem přicházejí i nejrůznější předsevzetí, plány na nové začátky a změny. Já už nejsem tak naivní, abych věřila tomu, že se kvůli novému datu v kalendáři něco změní, ale pár novinek pro Vás přece jen máme. A já doufám, že to jsou novinky pozitivní… První je, že jsme přidali rubriku Paragrafy, abychom Vám pomohli zorientovat se v komplikovaném světě zákonů a povinností. A že toho pro letošek není málo, zjistíte z našeho článku. Nenechte se ale zaskočit, jsme na Vaší straně, a proto Vám informace o nových zákonech a povinnostech z nich vyplývajících, budeme přinášet pravidelně, v každém čísle. Dále jsme se rozhodli v rubrice Galerie slavných osobností gastronomie představovat nejen zahraniční kuchařská esa, ale i české kuchaře a šéfkuchaře, kteří si naši pozornost také jistě zaslouží. V tomto prvním, letošním čísle najdete životní příběh osobního kuchaře krále komiků Vlasty Buriana, Jaroslava Trejbala. A jak se říká ̶ do třetice všeho dobrého ̶ opět jsme se vrátili k testování vín z našich luhů a hájů, abychom Vám pomohli zorientovat se na trhu s víny. A nejen to, v každém čísle budeme podrobně rozebírat vinné odrůdy, jejich specifika a místo v gastronomii.
Nesmím zapomenout na naše webové stránky, které také zaznamenaly změnu. Trochu jsme je vylepšili, takže jsou teď jak se říká „uživatelsky přívětivější“, ale hlavně přinášejí každý den čerstvé informace, aktuality, recepty, rozhovory a pozvánky na gastronomické akce.
Jsme tady zkrátka pro Vás, jak ve formě časopisu, tak ve virtuálním světě ̶ na webu, sociálních sítích a v našem pravidelném informačním eZpravodaji, A pokud Vám něco u nás chybí, napište, jsme otevření Vašim dotazům a námětům…
Ať se Vám daří, přeji za celou redakci radostné a úspěšné dny
Kateřina Sobotková, šéfredaktor
Obsah čísla
3 Aktuálně
6 Aktuálně ze světa
8 Ze světa barů
10 Z vinařského světa
12 Paragrafy
Jaké legislativní změny čekají hoteliéry v roce 2017?
14 Who is who
16 Téma
All inclusive, vyplatí se nebo ne?
22 Anketa hoteliérů
24 Hotel&Restaurant
Jaký byl rozjezd EET?
26 Manager
Jak odhalit demotivátory ve svém týmu?
30 Marketing
I malé hotely mohou „převálcovat“ velké
32 Hotel
Podlaha pro každý interiér
35 Agroturistika aneb rustikální komfort
38 Technologie
Konvektomat: Chytrý a spolehlivý pomocník
44 Sezona
Kapusta, malý zázrak přírody
46 Na houby v zimě? Ano!
48 Gastronomie
Severská kuchyně, to je jednoduchost a čerstvost
52 Někdo to rád sladké 3. část – kynuté těsto
55 Gourmet
Luxusní lahůdka foie gras
58 Osobnost gastronomie
Osobní kuchař s francouzskou praxí
60 Region
Čím jsou Francouzům ústřice, tím je Moravanům špek
62 Coffee&Tea
Víte jak na espresso?
63 Okouzlete své hosty čajem
66 Gastro&Travel
Zanzibar, ostrov s vůní hřebíčku