Nespresso představuje nový sofistikovaný kávový proces, který je inspirován postupy vinařského průmyslu a přináší limitovanou edici pozdní sklizně.;Společnost Nespresso představuje svoji jarní limitovanou edici kávy Naora a zve milovníky kávy k;ochutnávce jedinečné a potěšující nové chuti.

Naora je kávou se středním tělem, jemně nahořklá s;vyšší ovocnou kyselostí a intenzitou 5 na stupnici 1 – 10.; Kombinací vysoce kvalitních kávových zrn Arabica z;regionů Kolumbie, jež vynikají svými jemnými, sladkými tóny, a díky ideálnímu klimatu dochází u kávy Naora k;rozšíření aromatických složek a vytváří se jemnější vyvážená chuť a jemnější struktura. Mimořádná kvalita kávy je získána dlouhým zráním, které nechává rozvinout tóny připomínající divoký černý rybíz a borůvku.

Tato káva je připravena se stejnou pečlivou přesností a láskou jako jemné víno a byla společností Nespresso vytvořena díky neustálému hledání nových aromatických profilů. Kávoví odborníci společnosti Nespresso v úzké spolupráci s;Národní federací kolumbijských pěstitelů se nechali inspirovat enologií ;(vědní obor pojednávající o víně) a vyvinuli troufalou, komplexní metodu “pozdního sběru“, která uplatňuje přísnou kontrolu a umožňuje kávovým třešním dozrávat až do vrcholu zrání. Díky načasování doby zrání se kávovým odborníkům společnosti; Nespresso; podařilo dosáhnout jedinečné chuti nové limitované edice kávy Naora. Tu si milovníci kávy budou moci vychutnat kdykoli během dne.

Velmi přísné kontroly hrály klíčovou roli v;úkolu, který si společnost Nespresso sama stanovila, když se snažila prodloužit dobu zrání kávových třešní, aby dosáhla komplexní chuti kávy Naora.; Společnost Nespresso si speciálně vybrala kolumbijské kávové třešně Castillo, které představují jeden z;mála druhů, jenž je možné nechat přezrát, aniž by kávové třešně spadly samy z;větví. Díky svému charakteru kávové třešně Castillo dosahují výrazné kvality, jako je vyšší hustota a větší velikost, a zároveň mohou absorbovat maximální množství živin a načerpat více aromatických látek. Pokud by společnost Nespresso posunula sběr třešní jen o několik málo dní oproti optimálnímu dni sběru, získaly by tyto třešně fermentované tóny a celá úroda by nebyla použitelná.

Kávu Naora si nejlépe vychutnáte v;šálku espresso (40 ml), ale můžete do ní také přidat mléko a vytvořit tak jemnou harmonii s;tóny vlašských a lískových oříšků.

Naora je uzavřena ve fialovorůžové kapsli, která odráží její charakter červeného ovoce a třešní pozdního sběru. Tato limitovaná edice je dostupná po celém světě od 2. dubna 2012 po dobu pouhých několika týdnů.; Balení 10 kapslí kávy Naora bude k;dostání za 113 Kč.

Prémiové espresso šálky limitované edice

Na oslavu uvedení kávy Naora a pro další potěšení smyslů milovníků kávy nabízí společnost Nespresso dva prémiové espresso šálky s;podšálky limitované edice. Elegantní porcelánové šálky byly navrženy francouzským designérem Christianem Ghionem a jsou ozdobeny kreativním studiem Onze Dixieme. Jeden z nich – stříbrný design – symbolizuje pečlivý výběr prémiových kávových stromů třešní, zatímco druhý, růžový design představuje dobu potřebnou pro zrání kávových třešní, aby dosáhly své plné, prodloužené zralosti, typické pro proces pozdní sklizně. Oba obrázky ukazují třešně pozdního sběru, které přenášejí delikátní aromatické tóny do kávy v;šálku, čímž přispívají k;zážitku vychutnávání si kávy Naora a prohlubují ho.;;Sada dvou espresso šálků a podšálků bude k;dispozici od 2. dubna 2012 za cenu 860 Kč.

;

;