K podzimu již tradičně patří pouštění draků, huňaté svetry, teplé nápoje a samozřejmě také dýně. Pro ty, kteří si v tomto období ujíždí na dýňové polévce, ale už ne tolik na pracném krájení a loupání této zeleniny, je tu dýňová polévková směs od Bonduelle, kterou stačí jen krátce povařit, rozmixovat a dochutit.

Nechte se inspirovat a připravte si na blížící se Halloween kompletní strašidelné menu.
Pavoučí dýňová polévka
Ingredience:
• 1 balení Bonduelle Dýňové polévkové směsi (400 g)
• 1 cibule
• 1 palice česneku
• 1 zázvor
• 0,2 l vývaru
• 0,3 l kokosového mléka
• 2 batáty
• olivový olej
• sůl, pepř
• černé olivy a dýňová semínka na ozdobu
Postup:
1. Začněte s přípravou ingrediencí. Cibuli si nakrájejte nadrobno, batáty na kostičky, zázvor oloupejte a pokrájejte na tenčí plátky.
2. V hrnci si rozehřejte olivový olej a orestujte cibulku. Přidejte česnek a nechte provonět. Následně přidejte také batáty a pár minut opékejte. Nakonec přihoďte zázvor a restujte další minutu.
3. Vše přelijte vývarem, vsypte Bonduelle dýňovou směs, osolte a přiveďte k varu.
4. Poté přidejte 2/3 kokosového mléka a vařte do změknutí.
5. Nakonec vše rozmixujte pomocí tyčového mixéru a dochuťte dle chuti.
6. Zbylou 1/3 kokosového mléka použijte na zdobení. Rozdělte polévku do talířů, a do každého talíře nakreslete mlékem spirálu. Poté veďte párátkem ze středu několik čar, dokud nevytvoříte pavučinu.
7. Na závěr přidejte olivového pavouka a podávejte spolu s dýňovými semínky.

Strašidelné plněné papriky
Ingredience:
• 1 balení Bonduelle Vapeur červené fazole (425 ml)
• barevné papriky
• 2 polévkové lžíce olivového oleje
• 80 g rýže
• 250 g vepřového masa
• 1 cibule
• 2 stroužky česneku
• 100 g cherry rajčátek
• snítka petrželky
• sůl, pepř
Postup:
1. Papriky důkladně omyjte a odřežte jim větší část vršků. Pomocí nože vyřežte také oči, nos a pusu.
2. V malém kastrolku uvařte rýži a odložte ji bokem.
3. V hlubší pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte na půl rozkrájená cherry rajčátka, prolisovaný česnek, na kousky nakrájené vepřové maso, nadrobno nakrájenou cibuli a Bonduelle Vapeur červené fazole.
4. Směs poduste zhruba 20 minut a poté smíchejte s rýží. Dochuťte solí, pepřem a petrželkou.
5. Nakonec směsí naplňte papriky, přikryjte je odřezanými vršky a dejte společně péct do trouby na 15-20 minut.

Redakce Gastro&Hotel