Naturistická gastronomie neuspěla a po 15 měsících končí. Znamená to konec kulinářských zážitků „bez obalu“? Stéphane Saada, spoluzakladatel podniku O’naturel’s, při zahájení provozu v roce 2017 prohlašoval, že chtějí, aby gastronomie sloužila nahotě.

nudistická restauraceNamísto toho teď jejich web „s velkou lítostí“ sděluje, že nastal čas spustit roletu. A proč? Po slibném začátku neměl podnik dostatek hostů. Opakoval se příběh naturistického bufetu Bunyadi v Londýně, který s velkou slávou otevíral v roce 2016, ale vydržel jen tři měsíce. Nicméně, 15 měsíců pařížského podniku si zaslouží respekt. Většina restaurací, které dovolují vstoupit jen nahým hostům, obvykle končí ani ne po roce. Jednou z příčin neúspěchu mohla být i zima v restauraci. Atmosféra tam byla, jen většina hostů nebyla asi dost otužilá, podotkl TripAdvisor. Navíc bez mobilu po ruce jim čekání na jídlo připadalo jako věčnost. Ne, že by se podnik nesnažil. Nabízel například nahé karaoke nebo bikini večírek bez bikin. Ale možná tam lidé chtěli jenom jíst…

 

Redakce Gastro&Hotel