Po vánočním přejídání, povánočním dojídání cukroví a únorovém masopustním hodování je čas potěšit žaludek i oko něčím mnohem lehčím. Od 25. února proto budete mít skvělou příležitost ochutnat delikatesy bez masa v rámci třítýdenního festivalu VEGETFEST.

Hlavními hvězdami festivalového menu proto budou brambory, luštěniny, ovoce a zelenina. Několik podniků v Praze i mimo ni vám dokáže, že jídlo bez masa nemusí být jen alternativou, ale plnohodnotným a chutným pokrmem.

Do festivalu se nezapojily pouze vegetariánsky zaměřené podniky. Hozenou rukavici zvedlo i několik restaurací, v jejichž menu tvoří masitá jídla podstatnou složku. Všechny přihlášené restaurace budou účastníkům festivalu servírovat speciální tříchodové menu bez masa za 290 Kč.

Jak se zúčastnit? Jděte na stránky akce www.vegetfest.cz. Vyhlédněte si restauraci a její festivalové tříchodové menu a zarezervujte si ho. Platí se až v konkrétním podniku. Ohodnotit restauraci i její jídlo můžete následně na www.alakarte.cz.

Redakce Gastro&Hotel