Marriott již v průběhu dubna otevře hostům dveře do své zbrusu nové restaurace The Artisan. Koncept založený na poctivé kuchyni, surovinách od regionálních dodavatelů, čerstvosti, udržitelnosti a otevřenosti vybudoval šéfkuchař David Rejhon se svým týmem.

Nedočkaví hosté však mohou restauraci navštívit již nyní – oblíbené nedělní brunche totiž probíhají již od začátku března.

The Artisan splňuje nejen požadavky na perfektní servis s vynikajícími pokrmy, ale současně nabízí sofistikované řešení pro udržitelný rozvoj, ať už v podobě maximálního využití surovin, vlastní výroby či výběru dodavatelů.

David Rejhon tak vytvořil koncept poctivé kuchyně, která kromě maximálního gastronomického zážitku současně redukuje plýtvání i uhlíkovou stopu. Díky otevřené kuchyni mají hosté navíc možnost sledovat vznik jejich jídla v reálném čase, přímo u kuchyňské desky v interakci s těmi nejpovolanějšími. Ti je provedou přípravou pokrmů od základních surovin, přes jejich úpravu až po finální prezentaci na stole.

Volba lokálních farmářů a dodavatelů surovin odráží zejména sezónnost a kvalitu. „Naše dodavatele si pečlivě vybírám, často jde o dlouhodobou spolupráci s lidmi, které dobře znám a důvěřuji jim. Odebíráme převážně suroviny, které pochází z našeho regionu, což zaručuje čerstvost, rozmanitost a samozřejmě nenáročnost pro životní prostředí,“ popisuje své klíčové požadavky David Rejhon. Samotná restaurace si však v mnoha ohledech vystačí sama – jako jediná v České republice například provozuje profesionální kultivátor na pěstování klíčků, výhonků a vybraných bylinek.

David Rejhon se při tvorbě menu nechal inspirovat tradičními chutěmi české kuchyně a to v takových formách a podobách, jak je hosté běžně neznají. Své pokrmy tak povýšil na neformální moderní gastronomický zážitek, který hostům přiblíží rozmanitost plodů české krajiny. To vše podtrhují chutě regionálních vín z rodinných vinařství.

Ačkoliv bude restaurace v plném provozu až po Velikonocích, nejnovější místo na pražské gastronomické mapě mohou nedočkavci navštívit už během března, kdy probíhají pravidelné nedělní brunche.

The Artisan má ambici stát se ideálním místem pro pracovní obědy, neformální večeře, nedělní rodinný brunch i pořádání soukromých oslav, speciálních eventů či workshopů.

Redakce Gastro&Hotel