„Pražská vodka a Dynybyl jsou Klasa“

autor: | Dub 24, 2012 | Novinky z Gastronomie

Pražská vodka, Dynybyl Special Dry Gin a Dynybyl Griotte Likér získaly prestižní označení kvality – národní certifikát nejkvalitnějších tuzemských potravin KLASA, udělovaný Ministerstvem zemědělství. Lihoviny přesvědčily porotu nejvyšší jakostí vstupních surovin a dodržováním přísných pravidel při výrobě.

Pražská vodka získala certifikát právem jakožto jedinečná tuzemská vodka. Základem její vytříbené chuti je pšenice pěstovaná na Vysočině. Vyzrálé obilí se fermentuje a získaný líh pak několikrát destiluje v;nejmodernějších destilačních kolonách. Neutrální vůni a tolik oceňovanou jemnou chuť zajišťuje dokonale čistá voda. „Při výrobě jsou na vodu kladeny ty nejvyšší nároky, protože jen díky její absolutně čisté demineralizované formě zůstává vodka jemná a čirá,“ vysvětluje technolog Andrej Sabolčák. „Důležitou součástí výrobního procesu je filtrace. Každá kapka Pražské vodky je filtrována aktivním uhlím. To zajišťuje neutrální vůni a tolik oceňovanou jemnou chuť.“

Pražská vodka je na českém trhu stále oblíbenější, o čemž svědčí prodeje i profesionální chuťové testy. Celkem 220 respondentů ve věku 19 až 22 let hodnotilo na pětibodové škále barvu, vůni a chuť nejoblíbenějších vodek v;Česku v;senzorickém testu na Vysoké škole hotelové v;Praze. Pražská vodka se stala nejlépe hodnocenou tuzemskou vodkou mezi nejprodávanějšími značkami v České republice. V;roce 2011 její prodeje meziročně vzrostly o neuvěřitelných 41 %.

Pražská vodka nejlépe chutná vychlazená čistá nebo v;nepřeberné řadě míchaných nápojů.

Dynybyl Special Dry Gin zaujme jalovcovou vůní a čistou chutí. Vyrábí se z;jalovcového destilátu vysoké kvality a nejjemnějšího lihu. První doušek vás osloví, druhý přenese do Anglie, kolébky ginu, a třetí pohodlně usadí do klubovky v;gentlemanském klubu.

;

Svou typickou barvu, charakteristickou chuť a vůni dodávají Dynybyl Griotte Likéru višně odrůdy Morela Pozdní. „Pro tento výjimečný likér používáme pouze ovoce, které pochází z;ovocných sadů litoměřického regionu, tzv. Zahrady Čech,“ popisuje Andrej Sabolčák. Svou kulatou chuť získává likér teprve zráním v;dubových sudech.

;