Pražská čokoláda je ryze česká rodinná firma vyrábějící prvotřídní produkty výhradně z vysoce kvalitních a ověřených surovin. Pravá skořice Cinnamonum Ceylonicum, pravá vanilka, kakaový prášek, kokosový cukr, kayenský pepř, silný přírodní antioxidant moringa, tuzemský med… Součástí každého receptu je vydatná dávka vášně a lásky k cukrářskému řemeslu. Ruční výroba korunuje poctivý přístup. Výsledek? Neodolatelný!

Na začátku čokoládového příběhu byl v roce 2005 sen Silvie Steinerové vzkřísit legendární cukrovinkářskou značku Nachfolger, jejíž kořeny sahají až do roku 1888. Výrobu zaměřila mimo jiné na čokoládové produkty s motivy Prahy, které se záhy staly oblíbeným artiklem mezi turisty a zahraničními návštěvníky metropole. O šest let později Silvie potkala Petra Kovaříka a vznikl prémiový brand luxusních čokolád Steiner & Kovarik. Petr uplatnil bohaté obchodnické dovednosti a jayzkové znalosti, Silvie výjimečnou kreativitu, cit pro design a společně úspěšně rozšířili sortiment i síť odběratelů čokoládových výrobků. Společně sdílí lásku ke kvalitní čokoládě, ale jsou i životními partnery. Dnes se jejich podnikání řídí inspirativním mottem: „Milujeme, co děláme. A děláme, co milujeme.“ A v každém kousku z Pražské čokolády je to znát.

Čokolády vynikají nejen autentickou chutí a vůní, ale zaujmou hned na první pohled originálními designovými obaly, nepřehlédnutelnými papírovými, plechovými, dřevěnými krabičkami či taštičkami. Spektrum produktů je vskutku jedinečné. Pod historickou značkou Nachfolger firma vyrábí různé druhy čokoládových miniaturek v celé škále dárkového balení, čokoládové tabulky s kresbami historické Prahy či tyčinky z vrstvené čokolády s fotografiemi pražských památek na obalech. Značka Steiner & Kovarik se vyznačuje modernějšími designy a experimentálními chutěmi. Mezi nejoblíbenější patří nasucho pražené mandle v čokoládě se skořicí, ale také zázvorem, chilli a solí nebo zdraví prospěšnou moringou. Navýsost exkluzivní záležitostí jsou sladkosti z rubínové Ruby čokolády. Už od roku 2006 je navíc součástí portfolia profesionální zakázková výroba pro firmy i jednotlivce a produkce promočních a reklamních čokolád na míru.

Za čtrnáct let existence a zdařilé expanze na domácí i zahraniční trhy má Pražská čokoláda své bestsellery a unikáty. Specialitou je Český nugát, jemná delikatesa z českého medu a mandlí, ověnčená několika mezinárodními oceněními Great Taste. Dalším hitem jsou tradiční české pralinky Karlovy koule z hořké a bílé čokolády s lahodnou náplní z máku a sušených švestek macerovaných v Tuzemáku. Značné oblibě se těší také nestárnoucí klasika – mandle v čokoládě, rovněž oceněné mezinárodní značkou kvality Great Taste. Zcela nové čokoládové dimenze otevírá Aluna bean to bar tabulková čokoláda, vyráběná z čokoládových bobů pocházejících z ekologické rodinné farmy Juana Gonzálese v Kolumbii. Z respektu k vyšším principům našich životů vznikla kolekce pěti čokoládových mandal s motivy láska, štěstí, zdraví, moudrost a hojnost.

Pražská čokoláda v současnosti provozuje e-shop a deset vlastních značkových prodejen. Čtyři se nacházejí v historickém centru Prahy – na Malé Straně a na Starém Městě, tři jsou v duty free zóně na pražském Letišti Václava Havla a tři v zahraničí

Redakce Gastro&Hotel