Lehká, svěží, nekomplikovaná, postavená na kvalitních čerstvých surovinách – taková je tradiční italská gastronomie. Není tedy divu, že právě v letním období, které přeje lehkým pokrmům, se Itálie stala hlavním tématem nového menu zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna.

„Valašsko a Itálie mají v gastronomii mnoho společného. Pokrmy jsou jednoduché, založené na tom, aby vynikla chuť vybrané suroviny. Nové menu je průřezem italskými tradičními známými i méně známými pokrmy, které jsme ztvárnili „po našem“, s nádechem Valašska,“ říká šéfkuchař Pavel Václavík. Předkrmem menu je tradiční italské Vitello Tonnato, jehož základem jsou studené plátky telecího masa. V rámci menu Letní Itálie je kuchaři dozdobili neobvyklým, ale chuťově zajímavým kaviárem z kořenové zeleniny a bazalkovým chlebem (pečivem obarveným bazalkou).

Co by byla italská gastronomie bez těstovin všech možných tvarů? V menu restaurace Vyhlídka ochutnáte takzvané tagliolini – tenčí těstoviny kruhového profilu, v podání kuchařů Lanterny vylepšené o tradiční valašskou surovinu – mák. Mezichod potěší milovníky letních jahod, které jsou servírovány s kachními prsíčky a řepnými lístky.

Hlavní chod – vepřová líčka – koresponduje s oblibou Italů v delikatesách z různých částí masa. „Hovězí líčka připravujeme v naší hotelové kuchyni vcelku běžně. Vepřová nejsou tak běžná, přitom jsou jemnější, šťavnatější. Mě osobně tato surovina nadchla,“ dodává Pavel Václavík. Třešinkou na dortu je sladká tečka na závěr. Tradičnímu mascarpone dali kuchaři moderní podobu a vyšperkovali jeho chuť vlastnoručně vyráběným pomerančovým sorbetem.

Menu snoubené s víny je v nabídce restaurace Vyhlídka v červenci a srpnu 2016. Ubytovaní hosté Spa hotelu Lanterna je mají za zvýhodněnou cenu nebo zdarma v rámci vybraných pobytů. Díky wellness službám hotelu se přímo nabízí skloubit během pobytu gurmánské zážitky s relaxací. Více: www.lanterna.cz

Menu „Letní Itálie“

  • Tygří kreveta, limetková zelenina
  • Vitello Tonnato, zeleninový kaviár, bazalkový chléb
  • Makové tagliolini, prosciutto, parmazán
  • Filírovaná kachní prsíčka, řepné lístky, jahody
  • Vepřová líčka pečená, kořenová zelenina, hráškové lusky, bramborové pyré
  • Amarettové mascarpone, kávové pusinky, pomerančový sorbet
  • Čokoládové pralinky, espresso