I v regionech lze navštívit zajímavé gastronomické kurzy, příkladem je workshop se šéfkuchařem Radkem Davidem, který pořádá šumavská pobočka Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Proběhne 23. listopadu v Plzni a zaměří se na přípravu degustačního menu ze sladkovodních ryb. Počet míst je omezený, uzávěrka přihlášek je již 13. listopadu.
Renomovaný šéfkuchař Radek David působil v mnoha špičkových restauracích včetně zahraničních michelinských podniků a získal desítky medailí z českých i světových kuchařských soutěžích. Dnes je gastronomickým poradcem a executive chefem v restauraci Vinograf v Praze na Novém Městě, čas věnuje i předávání svých bohatých znalostí a zkušeností kuchařům mladších generací.
V listopadovém workshopu, který se uskuteční v Hotelové škole v Plzni, účastníky naučí připravovat vynikající pokrmy ze sladkovodních ryb, z nichž lze sestavit atraktivní degustační menu. Absolventi kurzu získají certifikát.
Program kurzu:
– Smažené prsty z amura marinované v bylinkách a citrónové kůře, libečková majonéza
– Ceviche z kapra s avokádem, červenou cibulí, rajčaty, koriandrem a gel s yuzu
– Lehce marinovaný lososovitý pstruh, lososový kaviár, křupavá trubička, uzená zakysaná smetana, salátová okurka a kopr
– Krémová rybí polévka, uzená zakysaná smetana, tatarák ze pstruha, lehce pečená malá rajčata
– Rybí raviola plněná štikou, fenyklové zelí, citrónové pyré, rybí glazé a petrželkový olej
– Sumec, fazolky, šťouchané brambory, marinovaná šalotka a koprová omáčka
Místo konání: Hotelová škola Plzeň, U Borského parku 3 (vchod ze dvora, vjezd z ulice Máchova)
Termín: 23. listopadu 9:00–13:00
Cena: pro členy AKC ČR 2 300 Kč (včetně DPH), pro nečleny 2 700 Kč (včetně DPH)
Uzávěrka přihlášek: 13. 11. 2024, poplatek za účast musí být uhrazen do data konání semináře