Hospody a restaurace se v těchto dnech pomalu připravují na znovuotevření, včera se otevřely zahrádky a vnitřní prostory by je měly následovat za dva týdny. Pivovar Litovel jim při obnově provozu intenzivně pomáhá. Daruje dezinfekční prostředky, bezplatně zapůjčuje vybavení na zahrádky a zdarma sanituje výčepní zařízení.

Restaurací, hospod a pivnic se současná situace dotkla ve velkém. Dobře to vědí i pivovarníci v Litovli. Dlouhodobě se nám daří udržovat prodeje sudového piva okolo 60 procent z celkového výstavu a jsme tak, podobně jako řada dalších pivovarů, v nelehké situaci. Hospodští jsou naši klíčoví partneři. Proto jim teď podáváme pomocnou ruku. V této složité době se je při přípravách na otevření letních zahrádek i celkového opětovného rozjezdu snažíme co nejvíce podporovat. Například naše servisní týmy provádějí zdarma sanitaci výčepních zařízení, bezplatně zapůjčujeme vybavení pro zahrádky a zároveň od nás dostávají všechny provozovny dezinfekci, aby ji po otevření měly volně k dispozici pro své hosty, říká Lumír Hyneček, ředitel Pivovaru Litovel.

Uzavření hospod pro litovelský pivovar mimo jiné znamenalo i to, že by letos štamgasti nemohli vychutnat limitované jarní speciály, které jsou standardně k dostání pouze na čepu. „Nechtěli jsme však štamgasty o tento pivní zážitek připravit, proto jsme várky speciálů, jako třeba zelený Litovel Patrik nebo světlý Májový ležák, ručně stočili do pětilitrových soudků. Tyto limitované edice piva se setkaly s mimořádně pozitivním ohlasem. Zároveň jsme však rádi, že si lidé budou moci konečně vychutnat i pivo od svých oblíbených výčepních a hospodských, protože právě ti spoluvytváří výborné pivo,“ doplňuje Lumír Hyneček.