Pivovar Litovel si pro všechny milovníky zlatavého moku připravil na Vánoce novinku, Sváteční hořký ležák 11%. „Takto výrazně hořký speciál jsme letos uvařili poprvé, chtěli jsme na vánoční svátky představit typ piva, které v naší stálé nabídce lidé nenajdou. Světlý Sváteční hořký ležák 11% má hořkost 32 jednotek IBU, přesto má harmonicky sladěnou chuť s vyšším řízem. Voní po čerstvě načesaném chmelu a má krásně medově zlatou barvu,“ popisuje sládek Pivovaru Litovel Petr Kostelecký.

Na čepu vybraných restaurací je ležák od začátku prosince až do vyprodání zásob. Pivovar Litovel doufá, že díky novince pomůže do restaurací a hospod přilákat pivaře, kterých v souvislosti s pandemií a různými omezeními v posledním roce a půl ubylo. „Snažíme se našim hospodským co nejvíce pomoci, abychom společně s nimi mohli ukázat, že právě v hospodách najdou ta nejzajímavější a nejlépe načepovaná piva, tedy ten nejlepší pivařský zážitek,“ doplňuje litovelský sládek.

Pivovar Litovel – tradice trvající již 128 let, úcta k poctivému řemeslu, ruční práci a kvalitním surovinám. To jsou hlavní zásady, kterých se dodnes drží pracovníci Pivovaru Litovel, jenž byl slavnostně otevřen v roce 1893 jako ryze český vlastenecký Rolnický akciový pivovar se sladovnou v Litovli. Historie pivovaru je lemována četnými úspěchy a oceněními z mnoha výstav a gastronomických soutěží v tuzemsku a zahraničí. Portfolio Pivovaru Litovel tvoří piva vařená tradičními postupy na předem danou stupňovitost, otevřeným kvašením a dlouhým dozráváním v ležáckém sklepě. Zaměřuje se také na pivní speciály a nechybějí ani pivní mixy.

Redakce Gastro&Hotel