Na konci října se konal čtvrtý ročník populárního klání „Pinkasova noční můra“ – běh z Pinkasova sklepa po 45 schodech s 10 načepovanými půllitry piva. Soutěžili výčepní ze 13 známých pivnic, v nichž se čepuje plzeňský ležák. Letos poprvé přijely změřit své síly i dvě výčepní něžného pohlaví. A o co se vlastně jedná? Když poprvé Jakub Pinkas ochutnal lahodně řízný nápoj, netrvalo dlouho a opustil řemeslo krejčího. Kvalita plzeňského piva byla ve zdejším podniku od počátku nade vším a hospodský Pinkas přišel i s originálním způsobem servírování, hlavně aby si pivo zachovalo svou prvotřídní kvalitu a jedinečnou vůni i chuť. Do půllitrů se U Pinkasů proti všem zvyklostem pivo čepovalo ze sudů přímo ve sklepě, odkud je museli číšníci co nejrychleji vynášet po 45 schodech přímo na stůl žíznivých hostů. Věhlas výtečného plzeňského piva rychle narůstal, zato každodenní služba se pro číšníky stávala doslova „noční můrou“. A jak to vše dopadlo letos? Své zástupce vyslalo celkem 13 známých pivnic, kde čepují plzeňské pivo. Načepovat deset nefiltrovaných hladinek a s nimi vyběhnout z Pinkasova sklepa do Krejčovny v 1. patře zvládl nejrychleji Václav Kohout z Malostranské besedy v Praze s časem 1:43,03. Na druhém místě doběhl Pavel Hruška z pražského Lokálu v čase 1:46,7 a třetí příčku vybojoval Pavel Pittr z Lokálu U Bílé kuželky v Praze v čase 1:50,43.

Redakce Gastro&Hotel