Zajeté pracovní procesy, zařízení, na které je personál zvyklý, a další zvyklosti a standardizované postupy v kuchyni – toto všechno dělá práci v kuchyni jednodušší. Je to ale opravdu tak? Když se podíváme na každodenní dění v kuchyni blíže, můžeme začít pochybovat. To, že jste vždy něco dělali určitým způsobem, neznamená, že je to ten nejlepší způsob. Proto experti ze společnosti RATIONAL přemýšleli, jak ještě více vylepšit pracovní metody v profesionálních kuchyních. Představují 5 důvodů, proč dává smysl přehodnotit uspořádání a vybavení kuchyně.

1. Více prostoru
Ať už jde o stavební náklady nebo nájem, prostor je drahý, a proto je vzácnou komoditou. Každý kousek místa, který není nutný pro přípravu pokrmů, může být použit pro stoly nebo pro další prodejní prostor. Jak dosáhnout uvolnění více prostoru? Například nahrazením jednotlivých spotřebičů varným systémem jako jsou konvektomat iCombi a multifunkční pánev iVario od společnosti RATIONAL. Zařízení plně nahrazují jednolitvé spotřebiče jako je fritéza, sporák, hrnce, pánve na smažení, sklápěcí pánve, vodní lázeň, gril a mnoho dalšího.

2. Méně spotřebičů, stejný výkon
Samotné zbavení se početných spotřebičů v kuchyni nepřinese očividně žádnou přidanou hodnotu, jelikož alespoň jedno zařízení musí nahradit svým pracovním výkonem všechny ostatní. Multifunkční pánev iVario je toho schopná díky efektivnímu topnému systému, který zajišťuje extrémní přesnost rozložení tepla rovnoměrně po celém dnu pánve. Stačí pouhých 2-3 minuty na to, aby se zahřála na 200 °C, zatímco také dává pozor, aby se nic nepřipálilo nebo nepřekypělo. S konvektomatem iCombi získáte na 1 m2 výkon, který zajistí přípravu až 160 ks řízků najednou.

3. Jde to ještě jednodušeji
Vysoká fluktuace zaměstnanců v gastronomii je dobře známá výzva. Jakmile naleznete personál, nastává časově náročné zaškolení do zavedených pracovních procesů a manipulace se zařízením. Toto může vést ke zbytečných chybám pramenících z nedostatečných zkušeností. Naštěstí existují na trhu varné systémy, které díky svým inteligentním funkcím poskytují pomoc a podporu v každodenní rutině. Konvektomat iCombi a multifunkční pánev iVario sami signalizují, když je pokrm připraven k vyjmutí, zamíchání, přidání další ingredience nebo otočení. Toto je důležitý faktor, který zjednodušuje zaškolení a také somotnou manipulaci s varnými systémy.

4. Vysoká kvalita pokrmů
Samozřejmě hosté přichází s určitým očekáváním: servis, prostředí a jídlo musí být perfektní. Vždycky. Kuchyňské vybavení musí hrát svoji roli a dodávat standardizovanou kvalitu výsledků vaření. V opačném případě čelíte zbytečnému plýtvání surovin nebo nespokojeným hostům kvůli kolísavé kvalitě. K zajištění kvality jsou varné systémy iCombi a iVario vybaveny funkcí signalizace. Zhodnocují nastavený proces přípravy, obsah vkládky a aktuální stav a dají vědět kuchaři, že má zasáhnout. Skvělé výsledky jsou pokaždé zaručeny.

5. Úspora peněz a času
Když přijde na to, jak vést restauraci se ziskem, čas a peníze jsou dva důležité parametry. I v tomto případě to správné vybavení poskytne podporu. Menší plýtvání surovinami, menší spotřeba energie, taky méně času stráveného čištěním, to jsou výhody, které významně ovlivňují výsledky. Jestliže příprava jídla za použití moderního varného systému vyžaduje až o 40 % méně energie než s konvenčními spotřebiči, a přesto je až 4krát rychlejší, můžete si představit množství ušetřeného času a peněz.

Redakce Gastro&Hotel