Recept:

1porce

Ingredience:

  • 3 ks křepelčích vajec
  • rukola
  • 3 listy dubového salátu
  • 3 listy lolo rosso
  • 1 malé červené čekanky

Vinaigrette dresink

  • 1 citronu (šťáva)
  • 1 lžíce vinného octa
  • 60ml olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup:

Všechny druhy salátů a čekanku natrháme na větší kousky a vložíme do mísy. Zálivku Vinaigrette připravíme z citronové šťávy, octa, oleje, soli a pepře vše vyšleháme. Vinaigrette smícháme s listy salátů a popřípadě ještě dochutíme. Na rozpálené pánvi upečeme 3 „volská oka“ z křepelčích vajíček. Připravíme si kulatý talíř, doprostřed dáme salát, na který rozprostřeme křepelčí vajíčka. Podáváme s domácím pečivem a bylinkovým máslem.