Recept:
1porce
Ingredience:
- 3 ks křepelčích vajec
- rukola
- 3 listy dubového salátu
- 3 listy lolo rosso
- 1 malé červené čekanky
Vinaigrette dresink
- 1 citronu (šťáva)
- 1 lžíce vinného octa
- 60ml olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup:
Všechny druhy salátů a čekanku natrháme na větší kousky a vložíme do mísy. Zálivku Vinaigrette připravíme z citronové šťávy, octa, oleje, soli a pepře vše vyšleháme. Vinaigrette smícháme s listy salátů a popřípadě ještě dochutíme. Na rozpálené pánvi upečeme 3 „volská oka“ z křepelčích vajíček. Připravíme si kulatý talíř, doprostřed dáme salát, na který rozprostřeme křepelčí vajíčka. Podáváme s domácím pečivem a bylinkovým máslem.