Letošní gourmetská akce Prague Food Festival rozšířila nabídku vysoké gastronomie spojené s;prémiovým pivem. Programy Plzeňského Prazdroje a restaurace Lokál ukáží ideální kombinace pokrmů s pivem Pilsner Urquell a pivními speciály Master – ty navíc předvedou svůj unikátní servírovací rituál Master. Úřadující mistr světa v;čepování Pilsner Urquell bude vyučovat ve Škole čepování.

;

Významná pozornost věnovaná pivní gastronomii nakonec vedla i k;sázce mezi pořadatelem festivalu Pavlem Maurerem a starším obchodním sládkem Plzeňského Prazdroje Václavem Berkou, kolik se letos na Prague Food Festivalu vypije piva. Václav Berka věří v;překonání hranice 11.000 piv, Pavel Maurer tvrdí, že to nebude více než 10.700 piv. Poražený naplní svou sázku při srpnovém Pilsner Festu v;Plzni – tam buď Pavel Maurer bude návštěvníkům čepovat pivo, nebo mu Václav Berka uvaří.

;

Dobré jídlo má odjakživa vhodného partnera v dobrém nápoji. V;degustačním programu Párování piva s;jídlem (koná se v;Míčovně) se návštěvníci seznámí nejen s;portfoliem piv Plzeňského Prazdroje, ale objeví se při ní i některé kategorie piv, která ještě nejsou široce rozšířená na českém trhu, ovšem neodmyslitelně patří do galerie světových piv. K;jednotlivým značkám či druhům Václav Berka, starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje, doporučí několik kombinací pokrmů, které navrhli přední čeští šéfkuchaři.

;

Restaurace Lokál U bílé kuželky na Malé Straně (ve stánku č.13 a 14) představí speciální menu jídel, která jsou ideální pro snoubení s;ležákem Pilsner Urquell nebo s;některým ze tří pivních speciálů Master. Snoubení jídla s;pivem v;podání Lokálu vedle hlavních chodů nezapomíná ani na předkrmy a dezerty, vše chuťově podtržené některým z;prémiových piv.

Návštěvníci Prague Food Festivalu mohou vstoupit do Školy čepování Master Bartender (stánek č.24) a pod vedením Lukáše Svobody, úřadujícího mistra světa v;čepování, který dohlédne na různé styly čepování a doplní je svými postřehy a komentáři, si osvojit praktickou dovednost čepování plzeňského piva. Mají tak možnost získat titul „Výčepní učeň Pilsner Urquell Prague Food Festival 2011“.

Speciální piva Master si zasluhují i unikátní servírovací rituál, který bude k;vidění ve stánku č.17. Pivní speciály obstarají návštěvníkům i závěrečnou tečku za jejich pobytem na Prague Food Festivalu – při odchodu každý obdrží jako dárek kombinaci všech tří piv Master: Master 15° Zlatý, Master 13°; Polotmavý a Master 18° Tmavý.