Pappardelle con tartufo – Těstoviny pappardelle s černým lanýžem

autor: | Úno 9, 2017 | Recepty | 0 komentářů

Lanýže jsou pýcha Umbrie. Pokud se podíváme na hlavní suroviny používané k přípravě místních umbrijských specialit, je nutné uvést lanýže. Umbrie je jedním z mála italských regionů, kde se lanýže nacházejí v hojném množství a prvotřídní kvalitě. Rozhodně nejprestižnější jsou lanýže z města Norcia a Spoleto. Vychutnejte si lanýže v našem receptu na  široké těstoviny pappardelle s omáčkou ze smetany, hřibů a lanýžů 

Ingredience (pro 2 osoby):

300 g čerstvých těstovin pappardelle

250 ml smetany na vaření

3-4 menší lanýže

1 ks salsiccia (italská klobása)

1 malá cibule
3 lžíce olivového oleje

sůl a pepř

Postup:

Na olivovém oleji osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme salsicciu nakrájenou na kousky, opečeme, přidáme smetanu a pár kousků lanýžů nastrouhaných nadrobno. Dáme vařit vodu na těstoviny. Osolíme, jakmile vře. Směs se smetanou mícháme, dokud nezhoustne, lehce ji osolíme a opepříme. Hotové těstoviny scedíme a promícháme s omáčkou, přidáme čerstvě nastrouhaný lanýž, a promícháme. Na každou porci těstovin pak ještě nastrouháme kousek lanýže.