Šéfkuchař Josef Brda stvořil celý bar v Café Palace z voňavého ozdobeného perníku. Chaloupka velikosti menší garsonky (8 x 2 m) je plná barev a krásně voní!
Domníváme se, že naše perníková chaloupka je největší perníkovou chaloupkou v České republice, a proto jsme ji zaregistrovali u agentury Dobrý den, která v ČR zastřešuje oblast rekordů a kuriozit. O tom, zda chaloupka splňuje náležitosti rekordu, vás budeme informovat,” uvedl Tomáš Okleštěk, F&B Manager Palace Hotel Praha.

Recept na perníkovou chaloupku v Café Palace
Připravte si 98 kg mouky, 28 kg medu, 26 kg cukru, dva kilogramy koření a 500 vajec. Na ozdobení budete potřebovat asi 10 kilogramů marcipánu. Ve větší míse smícháme mouku, cukr a koření, přidáme vejce a máslo. Vše dobře promícháme a vyválíme na opravdu velkém vymazaném a moukou vysypaném plechu. Perník pečeme asi 30 minut při teplotě 200 °C.
Po upečení potřeme rozšlehaným žloutkem a necháme vychladnout. Perníkovou chaloupku pak sestavíme z jednotlivých dílů a pospojujeme bílkovou polevou. Na konec chaloupku dle chuti a zručnosti ozdobíme marcipánem.

Přijďte si prohlédnout výtvor našeho mistra cukráře, který stvořil celý bar z voňavého ozdobeného perníku. Odpočiňte si od vánočního shonu, přiveďte s sebou své děti, na které perníková stavba jistě udělá velký dojem!

Užijte si sezónu zimních svátků v Palace Hotelu Prague – přijďte do Café Palace nebo do fine dining Gourmet Club Restaurantu a odpočiňte si v předvánočním shonu a nákupech. Vychutnejte si delikátní a hřejivé sezónní menu nebo přijďte oslavit příchod Nového roku ve velkém stylu a podívejte se na největší perníkovou chaloupku v Praze!