V pražském Karlíně vznikla další kavárna. Čtvrť, která je kavárnami proslulá, teď ale nabídne něco nového – Jiří Vrána ve své Liffle Cottee připravuje originální drink, který v sobě snoubí to nejlepší z kávy i čaje.
„Vždy jsem chtěl provozovat malou kavárnu, a po letech v marketingu se mi sen konečně splnil. Hledal jsem ale i něco originálního, co lidi osloví a kvůli čemu se budou vracet. S Cottee jsem se Inspiroval v Jihovýchodní Asii, kde se káva s čajem běžně podává dokonce i v tamním Starbucksu,” popisuje původní nápad kavárník Jirka.
Najít optimální kombinaci a poměr obou složek však není jednoduché. „Nejdřív jsem testoval na kamarádech. Postupně jsme ochutnali desítky typů kávy i čaje a další desítky jejich kombinací. Výsledkem je top výběr toho, co nám jednoduše chutnalo nejvíc,” dodává s tím, že jeho favoritem je Bali Cottee.
V kavárně tak trochu ukryté mezi kancelářskými budovami na Rohanském nábřeží teď mohou lidé ochutnat široké spektrum chutí – od „základního Cottee”, které tvoří espresso ze 100% výběrové arabiky a sypaný čaj Ceylon v kvalitě OP, přes ovoněné varianty až po Cottee s kokosovým, mandlovým či klasickým mlékem nebo smetanou.
Nápoj Cottee, jehož název pochází z kombinace slov coffee a tea, je v Čechách originálem. „Hledal jsem intenzivně, ale nenašel nikoho, kdo by se tím u nás zabýval nebo nápoj dokonce nabízel zákazníkům. ”
Vybrané tipy – sezónní zimní Cottee:
- Gingerbread Cottee – spojení ceylonského čaje a jemného espressa 100% arabica s perníkovou příchutí, mlékem a mléčnou pěnou. Podávané s perníkovým panáčkem
- Macaron Cottee – spojení ceylonského čaje a jemného espressa 100% arabica s makrónkovou příchutí, mlékem a mléčnou pěnou.
- Toffee Cottee – spojení ceylonského čaje a jemného espressa 100% arabica s toffee příchutí, mlékem a šlehačkou, posypané čokoládou.