“The Elisaveta” vám připomene slunečné pláže Bulharska

Nechte se zlákat temperamentními příchutěmi Balkánu a vyzkoušejte podzimní koktejl, který je osvěžující a zároveň vám připomene letní dny na pláži. I během chladných listopadových dnů pocítíte sluneční paprsky v nápoji, v němž se spojují chutě ovoce s jablečným brandy.

Proč ochutnat tento drink s ženským jménem “The Elisaveta” nám sdělil Samuel Kožík, bartender Grand Hotelu River Park v Bratislavě. “Koktejl The Elisaveta pochází z Bulharska a svou chutí a zlato-oranžovou barvou připomíná teplé slunečné dny. Pocítíte v něm kombinaci hřejivého jablečného brandy s čerstvou citronovou šťávou, jablečným džusem a sladkým sirupem z granátových jablek. Doplňuje je ostrá chuť zázvoru, která dodává nápoji tu správnou tečku na závěr.”

Tento nápoj nastartuje vaše smysly a hodí se k podzimnímu večernímu posezení. Pokud si netroufáte na vlastní domácí přípravu, máte možnost ho ochutnat přímo od mistra ve svém oboru, Samuela, který vám ho namíchá v Grand Hotelu River Park v Bratislavě.

Ingredience:

  • Père Magloire VSOP
  • jablečný džus
  • sirup z granátového jablka
  • citronová šťáva

Postup přípravy:

Všechny ingredience přidáme do šejkru s ledem a protřepeme. Vychlazený koktejl podáváme na ledě do křišťálového poháru whisky. Na ozdobení použijeme velký plátek zázvoru.