Nový šéfkuchař, vicemistr pizzy i jarní menu ve focaccerii Alforno

autor: | Dub 6, 2012 | Novinky z Gastronomie

Alforno Focacceria Italiana, restaurace vyhlášená autentickou italskou kuchyní, přívětivou a útulnou atmosférou, má nového šéfkuchaře. Šestatřicetiletý Gionata Bazzan pochází z;Roviga, kde také začínal s;kuchařskou praxí. Zkušenosti sbíral v;několika renomovaných restauracích v;Rovigu, Modeně i Veroně. Do Prahy přesídlil v;roce 2008, kdy nastoupil v restauraci La Grotta.

Tým Alforno posílil také jeden z nejlepších pizzařů v;České republice – Alessio Manzini. Alessio získal v;prestižní soutěži Pizza Cup, Mistrovství České republiky v přípravě italské pizzy, titul vicemistra pizzy 2011.

Jak už název předznamenává (al forno = z;pece), ve focaccerii Alforno nabízejí nejen originální pizzu, ale i další typické italské pokrmy, vytažené přímo z;pece, jako třeba domácí lasagne, cannelloni a další typy pasty. Od začátku dubna v;novém – jarním menu, přizpůsobeném aktuální sezóně. V;Alforno totiž vaří z čerstvých surovin prvotřídní kvality. Hosté tak mohou ochutnat skutečnou Itálii, bez náhražek a kompromisů. Tradiční recepty okořeněné nejen originálním kořením, ale také zkušenostmi a invencí nového šéfkuchaře a celého týmu zdejších kuchařů.