Nový šéfkuchař a nové menu v trattorii Aldente v centru Prahy

autor: | Bře 12, 2012 | Novinky z Gastronomie

Originální italská trattoria a vineria Aldente má nového šéfkuchaře. Šestapadesátiletý Ital Leonardo Accorsi se do Prahy v;loňském roce přestěhoval z;Florencie, kde postupně vedl kuchyně v;několika restaurantech. Leonardo Accorsi absolvoval Profesionální institut hotelových služeb a občerstvení v;italské Savoně a řadu profesních kurzů a mezinárodních stáží.

Příchod nového šéfkuchaře provází obměna stávajícího menu vyhledávané trattorie. Mezi novinkami lákají k ochutnání například Puré z tresky s domácími crostini, Toskánská zeleninová polévka s;chlebem, Lasagne alla genovese, Pappardelle s ragú z;jelena, Fregola se srdcovkami, slávkami a botargou nebo Grilovaný sýr scamorza s lanýžovým medem a kaštanovou kaší.

Aldente tak pokračuje v;prezentaci autentických jídel z různých oblastí Itálie. Původní receptury zdejší kuchařští mistři sami aktivně vyhledávají a pak vylepšují k;dokonalé chuti. Důvodem obliby Aldente je nejen výtečná domácí kuchyně používající výhradně čerstvé suroviny prvotřídní kvality, ale také mimořádně přívětivá, útulná atmosféra restaurace – typická pro pravou italskou trattorii. Hosté mohou vybírat ze sezónního jídelního lístku a každý den i z;poledního menu za zvýhodněné ceny. Více na www.al-dente.cz.;