reklama

NOVINKY PRO GURMÁNY OD LA FORMAGGERIA GRAN MORAVIA

autor: | Dub 21, 2020 | Rubriky | 0 komentářů

Kalábrijská specialita NDUJA

Ndujaje tradiční kalábrijská pochoutka. Jemný roztíratelný salám z vepřového masa je ochucený pikantní feferonkou. Kalábrijské feferonky jsou nejen pálivé, ale mají zároveň i vynikající chuť papriky. Salámek má krémovitou konzistenci a díky feferonce živou červenou barvu. Pro lepší roztíratelnost je přidán i slunečnicový olej. Nduja se může jen tak namazat na čerstvý chléb nebo bruschettu, ale je vhodná také do teplé kuchyně na pizzu nebo jako součást omáček na těstoviny nebo k masu. Výborně se hodí na dochucení hamburgerů, masa na gril, do panini nebo s ricottou na pomazánku.

www.laformaggeria.cz

GIUNCATA s medvědím česnekem

Giuncata je měkký sýr s jemnou mléčnou chutí a s mnohostranným využitím v kuchyni. Tento čerstvý jemný sýr se vyrábí z kravského mléka, má měkkou a pružnou konzistenci a uchovává si chuť i barvu kvalitního čerstvého mléka. Má jemnou strukturu a patří k nejlépe stravitelným sýrům, díky čemuž je vhodný také pro malé děti.

Varianta s medvědím česnekem je k dispozici pouze po omezenou dobu, kdy se bylinka sklízí. Další šance koupit Giuncatu s medvědím česnekem přijde pak až s novou sezónou této úžasné bylinky, tedy za rok. Sýr se hodí pro studenou i teplou kuchyni, jako předkrm nebo do salátů či grilovaných špízů.

www.laformaggeria.cz

Krůtí šunka SOLO COSÍ bez konzervantů

Šunka nejvyšší kvality obsahuje pouze krůtí maso, sůl a přírodní aroma. Pro výrobu šunky je speciálně̌ vyvinutá směs citrusů, středomořských bylinek a granátového jablka. Šunka „Solo cosí“ je bez lepku, glutamátů, polyfosfátů, dusitanů a dusičnanů. Krůtí šunka je ideální pro dietní stravovací režim.

www.laformaggeria.cz

Labužnické paštiky ze zámku Austerlitz

I samotný císař Napoleon byl velkým milovníkem paštik! Pokud máte mlsný jazýček podobně jako francouzský vojevůdce, jistě své chuťové buňky uspokojíte delikatesami ze Zámecké restaurace Austerlitz, která se nachází ve Slavkově u Brna. Stejně jako v dobách našich prababiček se paštiky připravují z regionálního čerstvého masa a bylinek a při výrobě se nepoužívají konzervanty, stabilizátory ani barviva. Pochutnejte si na husí paštice s bylinkami, srnčí paštice s medvědím česnekem nebo jelení paštice na víně! Jsou navíc bez lepku a první dvě jmenované i bez laktózy.

Grilovací sezóna se blíží! Pochutnejte si na Grilami…

Je čas po zimě oprášit gril a pochutnat si na dobrotách na čerstvém vzduchu. Ochutnejte například ručně vyráběný pařený sýr Grilami z kravského mléka z litovelské sýrárny La Formaggeria Gran Moravia. Protože skvěle odolává i vysokým teplotám a neroztéká se, je jako stvořený ke grilování a smažení. Můžete jej předem naložit do olivového oleje s kořením či bylinkami, ale klidně si ho lze dát i samotný – anebo jej vyudit. A co k němu? Například ogrilovanou i čerstvou zeleninu, hodí se do burgeru či k omáčce…Zajímavé a lahodné spojení je také s melounem, hroznovým vínem nebo čerstvými fíky.