Současná doba směřuje spíše ke sdílení, což platí v i v hotelech. Dřívější samotářské popíjení nápojů z minibaru nahrazují společně sdílená lobby, bary…
Ne každý je však extrovert
Ne každý je však extrovertně naladěn a nemá náladu, kvůli osvěžení a něčemu k „zakousnutí“ opouštět pokoj. Hoteliéři říkají, že minibary jsou drahé na provoz, zabírají mnoho místa a zájem o ně tak poklesl, že je často ze svých služeb vyřadili. V hotelech Marriott na západním pobřeží USA, přišli v době, kdy existence minibarů upadá, s novým nápadem. Co kdyby si hosté sami sobě ušili na míru obsah minibaru? Balíček ̶ Vyrobte si svůj vlastní minibar ̶ nabízí hostům kredit v hodnotě 20 dolarů na každý den. Ti si mohou nakoupit v obchodě s potravinami, který se nachází v každém hotelu, a naplnit minibar vybranými produkty podle vlastní chuti.
Text: Michaela Šulcová Foto: Archiv G&H