Čím to je, že jsou u nás sendviče posledních pár let tolik populární?

Doba se zrychluje, kolikrát nemáme moc času na oběd a v tom případě je kvalitní sendvič ta správná volba. Dalším důvodem oblíbenosti je atraktivita nabízených druhů sendvičů a zároveň jejich vyšší nutriční hodnota oproti klasické hotovce.

Exotické sendviče bodují na celé čáře. Jsou přitažlivé díky rozmanité a netradiční náplni?

Asijská jídla u nás zdomácněla a jsou velmi oblíbená už řadu let, není tomu jinak ani s kombinacemi náplní sendvičů. Kdyby někdo před deseti lety nabídnul sendvič s pekingskou kachnou, asi by se polovina národa začala smát a sáhla by po klasickém sendviči se šunkou a sýrem.

A co milovníci veganské nebo syrové stravy? Mají i oni „své“ sendviče“?

Dnes veganství a raw strava zažívají veliký boom, je to určitý životní styl. Je spousta lidí, kteří se potýkají s různými alergiemi a jinými zdravotními problémy, které jim nedovolují konzumovat živočišné produkty. V tom případě je ideální variantou třeba tapioková nebo kokosová mouka. Tuto mouku stačí rozmíchat ve vlažné vodě a na pánvičce připravit tenké wrapy, které můžete plnit syrovou zeleninou v kombinaci třeba se zauzeným tofu.

Sendviče na slano chutnají skvěle, dají se připravovat i na sladko?

Určitě, hlavně v Americe jsou sladké sendviče populární, hlavně ty s nutelou a prosušeným ovocem. Za sebe rád používám do sendvičů čerstvé mango, které je v kombinaci s krevetami úžasná volba. A další taková varianta je vaječná omeleta s grilovanou slaninou a banánem. V Asii je velice populární tuto omeletu podávat s chilli majonézou.

 

Text: Stáňa Krejčová Foto: Archiv

Redakce Gastro&Hotel