Zchlazování jídel, šokové chlazení, šokery, šokové zchlazovače. Určitě jste si již o prodloužení skladování Vašich jídel zajímali. Naše firma Hofmann Bohemia – partner gastronomie s.r.o. ve svém sortimentu nabízí šokové zchlazovače a zmrazovače Dolomity firmy Sirman.

Vyplatí se mít šoker?

Jak říká pan Petr Gočál, jednatel firmy Hofmann Bohemia – partner gastronomie s.r.o. „šetříte nemalé peníze. Rychlé snížení teploty na +3 °C v čase do 90 minut zabrání množení bakterií. Šokově zchlazená jídla můžeme tak skladovat v lednici až pět dnů ode dne výroby“.

rychlé zchlazení a zmražení produktů bez jejich znehodnocení

  • jednotlivá jídla můžete připravovat s předstihem dopředu
  • správnou přípravou v konvektomatu nedochází k úbytku hmotnosti ani ke ztrátě důležitých vitamínů
  • ohřáté pokrmy si zachovávají barvu, chuť, aroma
  • větší flexibilita, úspora energie, úspora pracovních sil
  • konkurenční výhody

 

V konvektomatu můžete uvařit 50 nebo 100 porcí jídla. Je jedno, zda do konvektomatu vložíte dvě nebo čtyři gastronádoby. Zchladit tak můžete více jídel najednou.

 Proč zrovna od firmy Sirman?

 Italská firma Sirman nabízí ucelenou řadu potravinářských strojů pro velkokapacitní kuchyně, provozy potravinářského průmyslu a maloobchod. Produkty jsou navrženy a vyrobeny v Itálii. Společnost Sirman je na trhu více než 45 let a nabízí své produkty ve 125 zemích světa

  • charakterizuje ji nejvyšší stupeň kvality a spolehlivosti
  • má vysokou odpovědnost vůči životnímu prostředí
  • oddělení výzkumu s 8mi 3D modelovacími stanicemi zaručuje neustálou inovaci a vývoj produktů
  • prostory a vybavení umožňuje vysokou flexibilitu pro specifické požadavky zákazníků z celého světa

 

Díky spolupráci s profesionály kulinářského světa má firma Sirman přehled o nových trendech ve stravovacích službách a dokáže rychle reagovat na potřeby trhu. Mezi nejnovější produkty patří stroje na vakuové balení, které rozšířili produkty Sirman jako nářezové stroje a mlýnky na maso, hnětače a kutry, frappé mixéry, škrabky na brambory, grily, pizza pece včetně příslušenství, vařiče těstovin, šokové zchlazovače a zmrazovače a další.

 A jak tedy šokové zchlazovače a zmrazovače fungují?

Nakoupím maso v akci a zamrazím. Tak to tedy v žádném případě. Jak říká vyhláška, zchlazovat a zmrazovat můžete pouze pokrmy, polotovary a rozpracované pokrmy.

Zchlazování probíhá v nezakrytých gastronádobách bez poklice. Doporučená vrstva pokrmu při jejím zchlazování je maximálně 4 cm. Před výdejem je nutné jídlo opět regenerovat (ohřát) na požadovanou teplotu. „Jestliže zchlazujete jídla, která budete po regeneraci vydávat při obědě v jídelně, použijte gastronádobu GN 1/1 – 65 mm hloubky. Pro restaurační provoz, kdy potřebujete častěji ohřívat menší porce jídla, použijte třeba GN 1/4 – 65 mm hluboké“, říká Hermann Salzer, šéfkuchař firmy Hofmann Bohemia – partner gastronomie s.r.o.

 Šokové zchlazovače a zmrazovače Dolomity Sirman

Velmi efektivní zařízení pro uchování hotových jídel. Celonerezové profesionální šokery potravin se snadným ovládáním a vysokým výkonem. Různé rozměry s kapacitou 5 x GN 1/1, 3 x GN 1/1 nebo pro gastronádoby 3 x GN 2/3. Gastronádoby nejsou součástí vybavení, ale můžete je současně se šokerem zakoupit. Výhodou je jejich provedení bez lemu, což umožňuje postavit je pod stůl.

Vybavení přístrojů:

  • vpichová sonda pro měření teploty jádra potravin
  • funkce HOLD
  • šokové chlazení/mrazení
  • funkce rozmrazování
  • vyhřívané těsnění zabraňující přimrzání dveří
  • nastavitelná vzdálenost mezi nádobami.

 

 Více na www.hofmann.cz

Redakce Gastro&Hotel