Je tady únor a s ním první číslo letošního ročníku našeho časopisu Gastro & Hotel profi revue. Vycházíme 15. února, ale již nyní Vám dáme nahlédnout pod pokličky v naší kuchyni.  Berte editorial naší šéfredaktorky jako krátkou ochutnávku, co na Vás čeká.

Editorial

na konci starého roku je už tradicí přát vše nejlepší do roku nového. Já si dovoluji popřát Vám pevné zdraví, hodně spokojenosti, pohody a úspěchů i o pár týdnů později, s prvním letošním editorialem. A jak už to tak bývá, s novým rokem přicházejí i nejrůznější předsevzetí, plány na nové začátky a změny. Já už nejsem tak naivní, abych věřila tomu, že se kvůli novému datu v kalendáři něco změní, ale pár novinek pro Vás přece jen máme. A já doufám, že to jsou novinky pozitivní… První je, že jsme přidali rubriku Paragrafy, abychom Vám pomohli zorientovat se v komplikovaném světě zákonů a povinností. A že toho pro letošek není málo, zjistíte z našeho článku. Nenechte se ale zaskočit, jsme na Vaší straně, a proto Vám informace o nových zákonech a povinnostech z nich vyplývajících, budeme přinášet pravidelně, v každém čísle. Dále jsme se rozhodli v rubrice Galerie slavných osobností gastronomie představovat nejen zahraniční kuchařská esa, ale i české kuchaře a šéfkuchaře, kteří si naši pozornost také jistě zaslouží. V tomto prvním, letošním čísle najdete životní příběh osobního kuchaře krále komiků Vlasty Buriana, Jaroslava Trejbala. A jak se říká  ̶  do třetice všeho dobrého  ̶  opět jsme se vrátili k testování vín z našich luhů a hájů, abychom Vám pomohli zorientovat se na trhu s víny. A nejen to, v každém čísle budeme podrobně rozebírat vinné odrůdy, jejich specifika a místo v gastronomii.

Nesmím zapomenout na naše webové stránky, které také zaznamenaly změnu. Trochu jsme je vylepšili, takže jsou teď jak se říká „uživatelsky přívětivější“, ale hlavně přinášejí každý den čerstvé informace, aktuality, recepty, rozhovory a pozvánky na gastronomické akce.

Jsme tady zkrátka pro Vás, jak ve formě časopisu, tak ve virtuálním světě  ̶  na webu, sociálních sítích a v našem pravidelném informačním eZpravodaji, A pokud Vám něco u nás chybí, napište, jsme otevření Vašim dotazům a námětům…

Ať se Vám daří, přeji za celou redakci radostné a úspěšné dny

Kateřina Sobotková, šéfredaktor

Obsah čísla

3 Aktuálně

6 Aktuálně ze světa

8 Ze světa barů

10 Z vinařského světa

12 Paragrafy

Jaké legislativní změny čekají hoteliéry v roce 2017?

14 Who is who

16 Téma

All inclusive, vyplatí se nebo ne?

22 Anketa hoteliérů

24 Hotel&Restaurant

Jaký byl rozjezd EET?

26 Manager

Jak odhalit demotivátory ve svém týmu?

30 Marketing

I malé hotely mohou „převálcovat“ velké

32 Hotel

Podlaha pro každý interiér

35 Agroturistika aneb rustikální komfort

38 Technologie

Konvektomat: Chytrý a spolehlivý pomocník

44 Sezona

Kapusta, malý zázrak přírody

46 Na houby v zimě? Ano!

48 Gastronomie

Severská kuchyně, to je jednoduchost a čerstvost

52 Někdo to rád sladké 3. část – kynuté těsto

55 Gourmet

Luxusní lahůdka foie gras

58 Osobnost gastronomie

Osobní kuchař s francouzskou praxí

60 Region

Čím jsou Francouzům ústřice, tím je Moravanům špek

62 Coffee&Tea

Víte jak na espresso?

63 Okouzlete své hosty čajem

66 Gastro&Travel

Zanzibar, ostrov s vůní hřebíčku

 

Redakce Gastro&Hotel