Novému režimu pohostinského provozu vychází vstříc i Pivovar Národní sídlící na stejnojmenné třídě v centru Prahy. V pondělí 11. května otevírá vlastní pivní zahradu v areálu barokního kláštera sester voršilek, která je se svými 400 metry čtverečními největší v Praze. Samotné sestry je občas možné na zahrádce zahlédnout popíjet pivo místní značky Czech Lion. Filtrovaný i nefiltrovaný ležák 11˚, stejně jako polotmavý nefiltr 13˚ a speciály, vaří vrchní sládek Jaroslav Košťák. Od 11. května až do konce září vám načepuje každý čtvrtý půllitr zdarma.

Jarním speciálem je letos hořký ležák Golden Rooster, který voní po tropickém ovoci. „Specifické aroma dodávají chmely Nelson Sauvin a Citra, které jsem přidal ve formě dry hoppingu do ležáckého tanku a nechal měsíc vyzrát,“ představuje ho vrchní sládek. Za dva týdny, tedy 25. května, otevře Pivovar Národní také vnitřní prostory, na začátku června pak nabídne i nové menu. To připravuje šéfkuchař Pavol Glončák. „Nové menu vznikalo s ohledem na chuť našeho světlého piva Czech Lion, které se vyznačuje výraznou chutí žateckého chmelu,“ říká Jaroslav Košťák a zve hosty na entrecote na grilu, nakládaný romadur nebo sýrovou pomazánku s pečeným česnekem. „V centru Prahy speciální nabídkou jsou také buchtičky se šodó,“ zdůrazňuje ještě sladkou tečku.

Podle rychlosti, s jakou se budou rozvolňovat opatření upraveného provozu, se budou vracet i další aktivity Pivovaru Národní. Brzy tak bude možné si půjčit kytaru a pobavit sebe i hosty, hrát deskové hry nebo si domluvit prohlídku Pivovaru s místními sládky. V létě pak restaurace obnoví také občasné koncerty v pivní zahradě. Pivovar Národní je součástí gastronomické skupiny Coloseum Restaurants, do které patří také rekonstruovaná Občanská Plovárna v Praze a síť restaurací Pizza Coloseum po celé republice, která letos slaví 25 let na trhu.

Pivovar Národní: www.pivovarnarodni.cz
Národní 8, Praha 1
Otevírací doba 11. – 25. května
Po-Ne: 11:00-22:00

Redakce Gastro&Hotel