AFRO COFFEE SPICY CAPPUCCINO
Ingredience
- 0,25 l studeného mléka
- 1 lžička semen koriandru
- 2 lusky kardamomu
- zázvor
Všechny ingredience dáme do studeného mléka, přivedeme k varu a necháme vychladnout. Následně vyjmeme koření. Do cappuccinového šálku připravíme espresso. Do konvičky nalijeme kořeněné mléko a normální mléko (poměr záleží na Vás), které pomocí páry vyšleháme. Zpěněné mléko opatrně vlijeme do šálku s připraveným espressem.
AFRO COFFEE RAS EL HANOUT
Ingredience
- 2 cl mandlového sirupu
- 2 špetky afrického koření Ras el Hanout
- horké espresso (1 porce – 8cl)
- studené mléko
Mandlový sirup nalijeme do sklenice latté, přidáme espresso, koření Ras el Hanout a vyšlehané mléko. Následně ozdobíme špetkou afrického Ras el Hanout.
AFRO AMARULA LATTE
Ingredience
- 4 cl smetano-ovocného likéru Amarula
- cafe latté
Do skla připravíme cafe latté, následně přidáme likér Amarula. Rychlý, snadný recept, který si Vaše chuťové buňky zamilují.
CAPPUCCINO STRONG
Ingredience
- 4 cl skotské whisky J&B nebo likéru Southern Comfort
- cappuccino
Příprava je zcela jednoduchá, do cappuccina přidejte 4 cl whisky J&B nebo 4 cl likéru Southern Comfort, rozhodnutí je jen na Vás.
AFRO COFFEE CRÉME GLACÉE
Ingredience
- 2 cl francouzského likéru Cointreau
- 2 cl čerstvé pomerančové šťávy
- 2 kopečky vanilkové zmrzliny
Výše uvedené suroviny smícháme, vytvoříme dva kopečky a necháme opět zamrznout.
Ingredience (0,5 l Afro Coffee Cremé Glacée)
- 0, 25 l Afro Coffee
- 8 cl smetano-ovocného likéru Amarula
- 2 cl čokoládové polevy
- 2 cl javorového sirupy
- smetana
Afro Coffee, likér Amarula, čokoládovou polevu, javorový sirup, smetanu promícháme v shakeru, nalijeme do velké sklenice na martini nebo do vysokého matného skla. Přidáme 1 kopeček vanilko-pomerančové zmrzliny.
AFRO KAHLUA MARTINI
Ingredience
- 2 cl likéru Triple Sec
- 4 cl likéru Kahlua
- studené espresso (1 porce – 8cl)
Suroviny s drceným ledem řádně promícháme v shakeru. Koktej přecedíme přes sítko v shakeru a můžeme podávat.
AFRO AMARULA COFFEE
Ingredience
- 1,3 l Afro Coffee
- 0,2 l vanilkového sirupu
- 2 lžičky kardamomu
Ingredience (0,5 l Afro Amarula Coffee)
- 8 cl smetany
- 2 cl likéru Amarula
- mléko
Afro Coffee, vanilkový sirup a kardamon smícháme a necháme vychladit. V shakeru promícháme vychlazenou Afro Coffee směs (cca 0,25 l), smetanu, mléko a likér Amarula.Podáváme s drceným ledem
AFRO ESPRESSO MARTINI
Ingredience
- 2 cl vodky
- 4 cl likéru Kahlua
- studené espresso (1 porce – 8cl)
Výše uvedené suroviny s drceným ledem promícháme v shakeru, následně scedíme přes sítko a podáváme v koktejlové sklence.
AFRO CHOCOLATE COFFEE
Ingredience
- 1,3 l Afro Coffee
- 0,2 l čokoládové polevy
- 6 cl kokosového sirupu
- 2 lžíce moučkového cukru
- 8 cl smetany
- 2 cl likéru Amarula
- mléko
Afro Coffee smícháme s čokoládovou polevou, kokosovým sirupem a moučkovým cukrem. Necháme vychladnout. Promíchanou směs čokoládové kávy, smetany, likéru a mléka nalijeme do sklenice s drceným ledem, podáváme ozdobené čokoládovými hoblinkami.
AFRO SPICED CHOCOLATE COFFEE
Ingredience
- 1,3 l Afro Coffee
- 0,2 l čokoládové polevy
- 6 cl kokosového sirupu
- 2 lžíce moučkového cukru
Ingredience (0,5 l Afro Spiced Chocolate Coffee)
- 8 cl smetany
- papričky (drcené)
- mléko
Dané suroviny smícháme a necháme vychladnout. Smetanu, drcené chilli papričky, mléko a čokoládovou kávu promícháme v mixéru nebo shakeru. Podáváme s drceným ledem, popř.ozdobené chilli papričkami.
AFRO AMARULA MARTINI
Ingredience
- 2 cl vodky
- 4 cl likéru Amarula
- studené espresso (1 porce – 8cl)
Výše uvedené ingredience s drceným ledem lehce promícháme v mixeru nebo shakeru.Přecedíme přes sítko a podáváme v koktejlových sklenkách.
AFRO COFFEE WINTERWONDERLAND
Ingredience (0,5 l Afro Coffee Winterwonderland)
- 2 cl javorového sirupu
- 2 špetky perníkového koření
- studené mléko
- horké espresso (1 porce – 8cl)
Do sklenice latté přidáváme ingredience v následujícím pořadí: javorový sirup, espresso, perníkové koření a zpěněné mléko. Ozdobíme špetkou perníkového koření.