AFRO COFFEE SPICY CAPPUCCINO

Ingredience

  • 0,25 l studeného mléka
  • 1 lžička semen koriandru
  • 2 lusky kardamomu
  • zázvor

Všechny ingredience dáme do studeného mléka, přivedeme k varu a necháme vychladnout. Následně vyjmeme koření. Do cappuccinového šálku připravíme espresso. Do konvičky nalijeme kořeněné mléko a normální mléko (poměr záleží na Vás), které pomocí páry vyšleháme. Zpěněné mléko opatrně vlijeme do šálku s připraveným espressem.

AFRO COFFEE RAS EL HANOUT

Ingredience

  • 2 cl mandlového sirupu
  • 2 špetky afrického koření Ras el Hanout
  • horké espresso (1 porce – 8cl)
  • studené mléko

Mandlový sirup nalijeme do sklenice latté, přidáme espresso, koření Ras el Hanout a vyšlehané mléko. Následně ozdobíme špetkou afrického Ras el Hanout.

AFRO AMARULA LATTE

Ingredience

  • 4 cl smetano-ovocného likéru Amarula
  • cafe latté

Do skla připravíme cafe latté, následně přidáme likér Amarula. Rychlý, snadný recept, který si Vaše chuťové buňky zamilují.

CAPPUCCINO STRONG

Ingredience

  • 4 cl skotské whisky J&B nebo likéru Southern Comfort
  • cappuccino

Příprava je zcela jednoduchá, do cappuccina přidejte 4 cl whisky J&B nebo 4 cl likéru Southern Comfort, rozhodnutí je jen na Vás.

AFRO COFFEE CRÉME GLACÉE

Ingredience

  • 2 cl francouzského likéru Cointreau
  • 2 cl čerstvé pomerančové šťávy
  • 2 kopečky vanilkové zmrzliny

Výše uvedené suroviny smícháme, vytvoříme dva kopečky a necháme opět zamrznout.

Ingredience (0,5 l Afro Coffee Cremé Glacée)

  • 0, 25 l Afro Coffee
  • 8 cl smetano-ovocného likéru Amarula
  • 2 cl čokoládové polevy
  • 2 cl javorového sirupy
  • smetana

Afro Coffee, likér Amarula, čokoládovou polevu, javorový sirup, smetanu promícháme v shakeru, nalijeme do velké sklenice na martini nebo do vysokého matného skla. Přidáme 1 kopeček vanilko-pomerančové zmrzliny.

AFRO KAHLUA MARTINI

Ingredience

  • 2 cl likéru Triple Sec
  • 4 cl likéru Kahlua
  • studené espresso (1 porce – 8cl)

Suroviny s drceným ledem řádně promícháme v shakeru. Koktej přecedíme přes sítko v shakeru a můžeme podávat.

AFRO AMARULA COFFEE

Ingredience

  • 1,3 l Afro Coffee
  • 0,2 l vanilkového sirupu
  • 2 lžičky kardamomu

Ingredience (0,5 l Afro Amarula Coffee)

  • 8 cl smetany
  • 2 cl likéru Amarula
  • mléko

Afro Coffee, vanilkový sirup a kardamon smícháme a necháme vychladit. V shakeru promícháme vychlazenou Afro Coffee směs (cca 0,25 l), smetanu, mléko a likér Amarula.Podáváme s drceným ledem

AFRO ESPRESSO MARTINI

Ingredience

  • 2 cl vodky
  • 4 cl likéru Kahlua
  • studené espresso (1 porce – 8cl)

Výše uvedené suroviny s drceným ledem promícháme v shakeru, následně scedíme přes sítko a podáváme v koktejlové sklence.

AFRO CHOCOLATE COFFEE

Ingredience

  • 1,3 l Afro Coffee
  • 0,2 l čokoládové polevy
  • 6 cl kokosového sirupu
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 8 cl smetany
  • 2 cl likéru Amarula
  • mléko

Afro Coffee smícháme s čokoládovou polevou, kokosovým sirupem a moučkovým cukrem. Necháme vychladnout. Promíchanou směs čokoládové kávy, smetany, likéru a mléka nalijeme do sklenice s drceným ledem, podáváme ozdobené čokoládovými hoblinkami.

AFRO SPICED CHOCOLATE COFFEE

Ingredience

  • 1,3 l Afro Coffee
  • 0,2 l čokoládové polevy
  • 6 cl kokosového sirupu
  • 2 lžíce moučkového cukru

Ingredience (0,5 l Afro Spiced Chocolate Coffee)

  • 8 cl smetany
  • papričky (drcené)
  • mléko

Dané suroviny smícháme a necháme vychladnout. Smetanu, drcené chilli papričky, mléko a čokoládovou kávu promícháme v mixéru nebo shakeru. Podáváme s drceným ledem, popř.ozdobené chilli papričkami.

AFRO AMARULA MARTINI

Ingredience

  • 2 cl vodky
  • 4 cl likéru Amarula
  • studené espresso (1 porce – 8cl)

Výše uvedené ingredience s drceným ledem lehce promícháme v mixeru nebo shakeru.Přecedíme přes sítko a podáváme v koktejlových sklenkách.

AFRO COFFEE WINTERWONDERLAND

Ingredience (0,5 l Afro Coffee Winterwonderland)

  • 2 cl javorového sirupu
  • 2 špetky perníkového koření
  • studené mléko
  • horké espresso (1 porce – 8cl)

Do sklenice latté přidáváme ingredience v následujícím pořadí: javorový sirup, espresso, perníkové koření a zpěněné mléko. Ozdobíme špetkou perníkového koření.