Všechny milovníky zmrzliny, studených dezertů a inovativních konceptů jistě potěší otevření prvního butikového stánku Mochi Motiko v přízemí OC Nový Smíchov.

Zmrzlinové mochi je revolucí v ledovém gurmánském světě.

 

Moderní způsob pojetí tradičního japonského dezertu mochi si velmi rychle získal celosvětovou oblibu.

Mochi se vyrábí ze speciální lepkavé rýže, která se během procesu napařování a drcení mění v těsto, které se plní tradičními sladkými náplněmi. Zmrzlina je vyrobena z rostlinné smetany a je obohacena o různé druhy ovoce, ořechů nebo čokolády.

 

Mochi vyrobené touto technikou je měkké a jeho delikátní chuť se rozvine v ústech po prvním kousnutí.

 

Mochi MOTIKO je úchvatný dezert, ve kterém se snoubí dokonale vyvážená struktura těsta a plná chuť náplní. Zároveň je zdravý a šetrný k životnímu prostředí.

  • Vegan, bez GMO, bez lepku
  • Snížený obsah tuků a kalorií
  • Vhodné i pro děti
  • 1 ks mochi má jen 100 kcal!

 

Výběr příchutí je pestrý, od tradičních jako je pistácie, čokoláda, jahoda, kokos, mango, meloun, až po neobvyklé, např. matcha, limoncello či čokoládový lanýž s třešní. Více na www.motiko-official.cz.

 

Perfektní kombinace krémové zmrzlinové náplně s různými druhy ovoce, ořechů nebo čokolády obalené v jemném rýžovém těstíčku je malým kouskem štěstí, které mochi představuje.

O původu Mochi

Datuje se před 2000 lety, kdy se v Japonsku začala pěstovat rýže. Z té se záhy zrodilo Mochi. Malé mistrovské dílo, které kombinuje tradiční plodinu a preciznost japonských mistrů. Mochi se připravovalo při příležitosti náboženského obřadu “mochitsuki” a po dlouhou dobu se jej mohli účastnit pouze císař a šlechtici.

Mochi se stalo symbolem štěstí a naděje.

 

Později se výroba mochi stala celonárodní tradicí během oslav Nového roku. Tradičně se koláčky plnily sezamovou pastou nebo fazolemi adzuki. Postupně se mochi začalo rozšiřovat do celého světa a velmi brzo se dočkalo ohromného úspěchu i mimo Asii. Ve Spojených státech amerických se zmrzlinové mochi stalo obrovským hitem.

 

Avšak nejoblíbenější a celosvětově známé je zmrzlinové mochi, které se stalo vysoce návykovým trendem ve všech světových metropolích.

Redakce Gastro&Hotel