Excelentní šéfcukrář René Frank patří mezi nejlepší cukráře v Evropě a v pondělí 5. března své umění předvedl také v MAKRO Akademii. Michelinský šéfcukrář představil kompletní dezertové menu berlínského dezert baru CODA. S účastníky připravoval i signature drinky k párování s dezerty a dezerty bez cukru, s použitím sýrů, zeleniny či techniky uzení.

Svou jedinečností vzbudil workshop Reného Franka mezi profesionálními kuchaři a cukráři velký zájem

Špičkový šéfcukrář René Frank dlouhé roky připravoval ty nejnáročnější dezerty v berlínské restauraci La vie, která se pyšní třemi michelinskými hvězdami. Úspěšně také rozběhl vlastní projekt dezertů skloubených s barmanskými drinky v dezert baru CODA v Berlíně. A právě s originálními dezerty této restaurace seznámil také účastníky workshopu v MAKRO Akademii. Pod taktovou Reného Franka společně připravili šest netradičních dezertní chodů, ve kterých se mísily chutě ovoce, zeleniny i sýrů.

Všechny dezerty se skládaly ze dvou či třech ingrediencí. Zajímavým propojením chutí byla kombinace ananasu, fialové karotky a sójového mléka či dýně, mandarinky a sladké kukuřice.  „Tuto kombinaci jsem vytvořil, když jsem se nechal inspirovat dýňovou tartaletkou. Moc mi chutnala a hned jsem přemýšlel, kam bych to posunul,“ vysvětluje René Frank.

Během večera se připravovaly dezerty bez cukru, s použitím sýrů nebo pomocí techniky uzení. Ale nejen to. René Frank spolu s účastníky přichystal také signature drinky k párování s dezerty. „Drinky u našich dezertů jsou jako omáčka k masu u hlavního chodu. Mají stejně důležitou funkci,“ dodává Frank.

 

Redakce Gastro&Hotel