I z dobře nám známých receptů můžeme vykouzlit pokrm hodný několikahvězdičkové restaurace. Z hrášků celkem lehce vytvoříme pěnu, kterou doplníme křupavými slaninovými chipsy. Vaříme z ingrediencí nám dobře známých a dostupných. Polévka je snadná a rychle hotová za 15-30 minut.

Suroviny (4 osoby):

· 200 g zeleného hrášku (může být i mraženého)

· 1 šalotka

· 1 lžíce vinného octa

· 1 stroužek česneku

· 0,5 dl smetany

· 4 plátky anglické slaniny

· sůl

· pepř

· olivový olej

· na ozdobu lžíce zakysané smetany a 2 plátky černého chleba

Postup:

Nejprve si připravíme slaninové chipsy.

· Rozehřejeme troubu na 180C.

· Na plech dáme pečící papír a položíme na něj 4 plátky anglické slaniny.

· Přikryjeme druhým kusem pečícího papíru a dalším plechem.

· Pečeme asi 10 až 15min.

Dále hráškovou pěnu.

· Na trošce olivového oleje zpěníme nakrájenou jednu šalotku a jeden stroužek česneku.

· Po asi 2 minutách přidáme 200 g hrášku a osolíme.

· Přidáme 1 lžíci vinného octa a necháme chvilku odpařit.

· Restujeme asi 3 min.

· Přidáme 0,5 dl smetany a směs vymixujeme dohladka.

· Zdobíme nočkem ze zakysané smetany a slaninovým chipsem.