Druhá květnová neděle se blíží a s ní i svátek matek, který budeme letos oslavovat už po devadesáté šesté. Využijte této jedinečné příležitosti a ukažte mamince, co pro vás znamená. Věnujte jí společně strávený čas, který si oslaďte na baru. Ovšem ne na ledajakém – nýbrž na malinovém. Nelamte si hlavu vymýšlením složitých překvapení, namísto toho připravte mamince speciální chuťový zážitek. Vychutnejte si vlastnoručně připravené dezerty HARIBO srdíčky Soft Hearts a oslaďte si tento den.
Po roce je tu opět Den matek – svátek, který letos připadá na 12. května, se v České republice slaví podle amerického vzoru vždy druhou květnovou neděli. Zapomeňte na shánění dárků na poslední chvíli a vsaďte na jistotu s oblíbenými želatinovými bonbony HARIBO. Využijte jedinečného dne a věnujte mamince to nejhezčí – společně strávené chvíle. Dodejte Dni matek slavnostnější tón a vychutnejte si společně sladký krémový dezert nebo lahodné čokoládové lanýže.
Kelímkový sladký malinový dezert / Malinový hřích
Ingredience na náplň:
500 ml mléka
1 puding
3 lžíce cukru
200 g zakysané smetany
50 g bílé čokolády
100 g malin
Ingredience na ganache:
130 g smetany (více než 30 % tuku)
130 g tmavé čokolády
Ingredience na posypky:
65 g Bebe kakaových sušenek
60 g másla
Srdíčka HARIBO Soft Hearts
Postup:
-
Ze všeho nejdříve smíchejte mléko, sáček pudinku, cukr a vymíchejte hladký puding. Jakmile bude hotový, přikryjte ho potravinovou fólií, aby se neudělal škraloup a vložte do lednice.
-
Mezitím, co budete drtit Bebe sušenky, rozehřejte si máslo, které následně s nadrcenými sušenkami dobře promíchejte. Směs vysypte na talíř a nechte chladit v lednici.
-
Rozpusťte bílou čokoládu a nechte ji zchladnout na pokojovou teplotu. Zkontrolujte puding, jestli je dobře vychlazený, sundejte z něj fólii a rozmixujte. Přidejte zakysanou smetanu a šlehejte. Přimíchejte bílou čokoládu, opět šlehejte. Jako poslední přidejte maliny, a ještě jednou prošlehejte.
-
V mikrovlnné troubě si připravte čokoládovou ganache tak, že smetanu společně s čokoládou pomalu rozehřejete. Prohřívejte tak dlouho, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a směs se mícháním nepropojí v jednolitou.
-
Připravte si kelímky, které budete plnit. Na spod vložte vrstvu z Bebe sušenek, na ni lžíci čokoládové ganache a následně vrstvu krému. Tento postup opakujte, dokud to velikost kelímku dovolí.
-
Nakonec kelímek ozdobte sušenými malinami a HARIBO srdíčky.
Tipy:
Při přípravě čokoládové ganache dejte pozor, abyste směs nespálili. Rozehřívejte proto po 30 vteřinách a vždy důkladně promíchejte.
Čokoládové lanýže
Ingredience:
100 g smetany
40 g másla
250 g kvalitní hořké čokolády
špetka soli
100 g malin
40 g cukru
HARIBO srdíčka Soft Hearts
sušené maliny na ozdobu
Postup:
-
Čerstvé maliny rozehřejte společně s cukrem na pánvi a přiveďte k mírnému varu. Poté sundejte z plotny a nechte vychladnout.
-
Do rendlíku nalijte smetanu a nechte ji lehce probublat, přidejte máslo a jakmile se rozpustí, sundejte z plotny.
-
Hořkou čokoládu si nalámejte do mísy. Přilijte horkou smetanu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.
-
Přidejte špetku soli, směs z malin a promíchejte. Poté překryjte fólií a nechte v lednici ztuhnout.
-
Po ztuchnutí naberte lžící požadované množství hmoty a obalte jí HARIBO srdíčko, položte na pečící papír a nechte ztuhnout.
-
Mezitím rozdrťte sušené maliny a po ztuhnutí v nich lanýže obalte a vložte do cukrářského košíčku.